Williams, bugun Abu Dhabi'de duzenlediği basın toplantısıyla birlikte 2019 yılında Robert Kubica ile yarışacağını acıkladı. 2006 Macaristan GP ile Formula 1'e adım atan Robert Kubica, BMW ve Renault ile toplamda 76 Grand Prix'ye katılırken, 2011 yılının başında bir ralli kazası gecirmiş ve kolundan ciddi şekilde yaralanmıştı. 2013 yılında WRC ile motor sporlarına geri donen Kubica, 2014, 2015 ve 2016 yıllarını burada gecirdi ve 2017 yılında surpriz şekilde 2011'deki kazadan sonra ilk kez bir Formula 1 aracını surdu. Williams'la yaptığı ceşitli testlerin ardından takım kendisine yarış pilotluğu teklif etmese de yedek ve gelişim pilotluğu teklif etti. Yeni gorevi kapsamında bu yıl sezon oncesi ve sezon ici testinin yanı sıra cuma antrenmanlarında piste cıkarak takıma iyi bir seviyede olduğunu gosterdi. Williams'la 2019 yarış koltuğu icin goruşmeler yapan Polonyalı pilot, sonuc olarak hayalini gerceğe donuşturmeyi başardı ve 2019 yılında Sergey Sirotkin'in Williams'taki koltuğunu kaptı. Resmi acıklama bugun itibariyle gelirken, Kubica tam sekiz yıl aradan sonra Formula 1'e donecek ve yarın kalan hikayesini devam ettirme şansı yakalayacak. Kubica, "Oncelikle geride kalan birkac yıl icerisinde hayatımın en zorlu doneminde bana yardımcı olan herkese teşekkur etmek istiyorum. Formula 1 gridine geri donmek benim icin gercekten son derece zor bir mucadeleydi. Bir noktada imkansız gorduğum şeyin şimdi mumkun olduğunu hissetmeye başlıyorum. 2019'da Formula 1 gridinde olacağımı acıklamak beni gercekten cok heyecanlandırıyor." "Bu noktaya ulaşabilmek icin cok uzun bir yolu geride bırakmam gerekiyordu ama bu mucadele artık bu acıklamayla son buluyor. Şimdi Williams'la pist ustunde yeni bir mucadele başlıyor. Kolay olmayacağını biliyorum. Ama ozveriyle calışarak, George'la birlikte takımın daha iyi bir noktaya gelmesine yardımcı olacağım ve takımın ilerlemesine katkı sağlayacağım." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Resmi: Kubica, 2019'da Williams'la Formula 1'e Donuyor!