Williams Formula 1 pilotu Sergey Sirotkin'in destekcisi SMP Racing, Grove merkezli takımın bu yılki kotu performansı ve gelişim oranının cok duşuk olmasından oturu Williams'la yollarını ayırdıklarını soyledi. Bu yıl Williams'la Formula 1'de yarışmaya başlayan Sirotkin, perşembe gunu yapılan acıklamayla birlikte koltuğunu kaybetti ve 2019'da George Russell'ın takım arkadaşı Robert Kubica olacak. Konu hakkında konuşan SMP Racing'in Boris Rotenberg, "Williams Martini Racing takımıyla sahip olduğumuz ortak Formula 1 projesini devam ettirmemeye karar verdik." "Sezon başındaki takımın performans seviyesi hoş olmayacak derecede şaşırtıcıydı ve aracın gelişim oranının da yeterince iyi olmadığı ortadaydı." "Buna rağmen Sergey, bu şartlarda iyi bir sezon cıkardı ve %100'unu ortaya koydu. Sahi olduğu gorevleri tamamen yerine getirdi." "Calışmalarından memnunuz ve onun gelişmeye devam ettiğini duşunuyoruz. Şimdi yarış kariyeri icin diğer secenekleri değerlendiriyoruz." dedi. Williams bu yıl şimdiye kadar sadece iki yarışta puan alabildi ve 2018 sezonunu buyuk bir surpriz olmadığı taktirde son sırada tamamlayacak. Sirotkin bu yıl sadece bir yarıştan puanla ayrılabilirken, Lance Stroll iki yarışta puan aldı. Rotenberg, "O kesinlikle SMP Racing bunyesinde pek cok yarışa cıkacak. Kararımızı kısa sure icerisinde ilan edeceğiz." dedi. SMP Racing pek cok seride Rus suruculeri destekliyor ve bu yıl Dunya Dayanıklılık Şampiyonası'nın LMP1 sınıfında Jenson Button'la yarıştı. Sosyal medyadan bir mesaj yayınlayan Sirotkin, Williams'la yollarını ayırmasının ardından 2019'da gridde olmayacağını duyurdu. "Uzgunum ama gelecek yıl Formula 1'de olmayacağım. Cok uzun ve oldukca zorlu bir yıldı. Her şey istediğim gibi gitmedi." "Yine de calışmaya devam ettim. Tum ruhum ve cabamla, mumkun olan en iyi sonuc icin zorladım. Durust olmak gerekirse bu şartlarda oldukca saygın bir iş yaptığımıza inanıyorum." Gunluk Gazeteler