Robert Kubica, Formula 1'e geri donme kararının ardından hayatta hicbir şeyin imkansız olmadığını gosterdiğine inanıyor. Robert Kubica, 2011 yılında gecirdiği ralli kazasının ardından 2019 yılında tam sekiz yıl aradan sonra Formula 1'e geri donecek. Resmi acıklama bugun itibariyle gelirken, Kubica son derece mutlu gorunuyor. "İnsanı acıdan bakarsam bunu anlıyorum. Bunun hic kimsenin inanmayacağı bir hikaye olduğunu gorebiliyorum. Muhtemelen asla pes etmeyen tek kişi ben oldum. Etrafımdaki insanlar da oyle, onlara teşekkur ediyorum. Ama hepimiz bunun ulaşılamaz bir şey olabileceğini biliyorduk." "Bugun ne olursa olsun hicbir şeyin imkansız olmadığını gosteriyor. Elbette pek cok şeyin bir araya gelmesi gerekiyordu. Sadece kendi acımdan bahsetmiyorum." "Suruş acısından bakarsak her şey cok basit; neler olacağını gormek icin cok fazla beklememiz gerekmiyor! Sadece iki ay sonra gorecesiniz. Eğer yeterince rekabetci olmasaydım, emin olun bugun burada olmazdım." Kubica, sakatlığının yuksek seviyede surmesini engellemediğinin altını ciziyor ve boyle bir şey olsaydı, asla donmeyeceğini de ekliyor. "Her şey cok net, rekabetci olmasaydım ya da yuksek seviyede suremeseydim burada olmazdım." "İnsanlar kolumdaki sınırlamaları goruyorlar ve bunun nasıl mumkun olacağını soruyorlar ki, bunu anlayabiliyorum. İnanması gercekten cok zor bunu biliyorum, ama Williams bunu bu yıl gordu. Son 16 ay veya son 18 ayda bunu ben zaten gormuştum. Gecen yıl Valencia'da bir Formula 1 aracını surduğum zaman bu işi yapabileceğimi anladım." "Vucudumdaki sınırlamalar, coğu insanın duşunduğu gibi beni sınırlamıyor." "Eğer motor sporlarından anlayan birisiyseniz ve benim ralli araclarında neler yaptığıma bakarsanız, Formula 1 aracı surmenin benim icin bir sorun olmadığını anlayabilirsiniz. Coğu insanın gercekten anlamadığı şey, ralliye geri dondum cunku bu rehabilitasynon ve limitleri zorlamak icin en iyi yoldu." "Eğer bunu yapabiliyorsam aşağı yukarı dunyadaki her turlu motor sporları kategorisinde yarışabilirim." "En ust seviyede yarışabilmek mumkun olduğunca doğal yarışmanız gerekiyor. Duşunmek yerine sadece surmelisiniz." "Benim icin donum noktası gecen yıl Formula 1 aracıyla yaptığım testlerdi. O zaman suruş yapabildiğimi fark ettim. Elbette suruşumu teknik anlamda daha fazla uyarlamam gerekiyordu cunku bu araclar cok değişti. Ama bu yıl yaptığım şeyden memnunum. Hepsi bu, daha fazla ekleyecek bir şey yok." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Kubica: Bugun Hicbir Şeyin İmkansız Olmadığını Gorduk!