Fernando Alonso, 2018 sonunda ayrıldıktan sonra gelecek sene tekrar F1'e donme konusunda aşırı istekli olabileceğini duşunuyor. 2019'da McLaren'de yarışmayacağını acıklamasından bu yana Alonso, gelecekte doğru koşullar altında F1'e donuşu hic bir zaman reddetmedi. F1'de son yarışına cıkmaya hazırlanan Alonso icin ilk hedef 2019 Indy 500 galibiyeti ile Toyota ile katılacağı WEC yarışları olacak. Abu Dhabi'de konuşan Alonso, "Şu an icin geri donuşu duşunmek zor. Ancak evet, kapılar kapanmış değil. Bunun ilk sebebi, gelecek sene nasıl hissedeceğimi bilmiyor olmam." "Tum hayatım boyunca bu işi yaptım. Gelecek sene nisan ya da mayıs aylarında, geri donuş konusunda aşırı istekli olabilirim. Belki bir şekilde geri donmenin yolunu bulurum." "Ancak ilk duşuncemiz bu değil. Daha cok kendimi duşunuyorum. Geri donecek olursam bunun bir nedeni ya da son tarihi olmaz. Ya da illa ki bunun olması gerekmiyor. Gelecek sene ortasında nasıl hissettiğimle alakalı olacak." dedi. Alonso, kariyerine geri donup baktığında one cıkanları belirlemenin kolay olmadığını kabul ediyor. Alonso, "Cok fazla yarış, anı ya da zafer var. Birlikte calıştığım, hayatımın yarısını paylaştığım insanlarla cok fazla anım var. 37 yaşındayım ve 18 senedir burada yarışıyorum." "Hayatımın yarısı, cok yetenekli muhendislerle, tasarımcılarla, mekanikerlerle, siz gazetecilerle, medya ile gecti. Sezon boyunca cok fazla şeyi ve gunu paylaştık." "F1'de her zaman hatırlayacağım en iyi şey bu olacak. Bu yarışlara yaklaşımımız, grand prix yarışlarının arka planındaki felsefe, hazırlıklar, takım icerisinde tum alandaki disiplin gibi şeyleri hep hatırlayacağım." "Farklı bir seride yarışınca, F1'in bir adım daha yukarıda olduğunu fark ediyorsunuz. Tum dunyayı gezerken, her iki haftada bir mukemmelliği bulmaya calışıyorsunuz." dedi. Karting pisti ve okulunu değerlendiren Alonso, "Cocuklarla ve karting okulunda, muzede taraftarlarla calışmaya calışıyorum. Genc nesle, geride bıraktığım bu senelerle ilgili bilgilerimi aktararak yardımcı olmaya calışıyorum. Benim zamanımda olmayan bu tesislerle katkıda bulunmaya calışıyorum. Hayalleri ve yetenekleri varsa, onlara yardımcı olmaya calışıyorum." dedi. Gunluk Gazeteler