Robert Kubica, bu hafta sonu Abu Dhabi'de Williams ile antrenman seansında yapacağı suruşun, 2019 sezonu hazırlıkları kapsamında olacağını soyledi. Gelecek sene Williams'ın George Russell'ın yanında Kubica'yı yarıştıracağı resmi olarak bugun duyuruldu. İspanya ve Avusturya'da antrenman seanslarına cıkan Kubica, bu hafta cuma gunku 1. antrenman seansında da Williams aracının kokpitinde olacak. Kubica, "Yarın birinci antrenman seansında pistte olacağım. Bunu sene başında kararlaştırıp planlamıştık." "Gelecek sene Williams adına yarışacak olmamla alakalı bir durum değil. Ancak oncekilere gore farklı bir yaklaşım olacağını duşunuyorum, umuyorum." "Cok fazla baskı ve tutku, otelde kalacak. Gelecek sene icin calışmalara başlamaya hazırım." "Yarın neler yapacağımıza dair şimdiden konuşma yaptık. Bu acıdan daha cok gelecek sene adına oğrenme calışması olacak." "En hızlı tur zamanı yapmayı beklemiyorum ancak iyi bir calışma olacak." dedi. Kubica, F1'de test yapma olanaklarının kısıtlı olması sebebiyle resmi antrenman seanslarının bu acıdan onemli olduğunu duşunuyor. Kubica, "F1 değişti. Artık testler cok kısıtlı. Bu yuzden resmi antrenman seanslarını bunun icin kullanmak zorundayız." "Takıma yardımcı olmak icin sabırsızlanıyorum. Bazı şeyleri anlamak icin son şansımız olacak." "Gelecek sene 2019 Pirelli lastiklerini test edeceğiz. Bu acıdan lastikleri anlamak onemli bir konu cunku bu donemde lastikler buyuk oneme sahipler." "Bu iki gunu takım ve George ile mumkun olduğu kadar iyi kullandığımızdan emin olmalıyız." dedi. Kubica ve Russell, Abu Dhabi GP'den sonra gercekleştirilecek lastik testlerinde calışmaları paylaşacaklar. Russell, iki gunluk testlerin ilk gun sabahında kokpitte olurken, oğleden sonra Kubica calışmaları devralacak. Ertesi gun ise tam tersi bir şekilde calışma olacak. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Kubica, Williams ile 2019 Calışmalarına Bu Hafta Sonu Başlıyor