Stoffel Vandoorne, 2019'da Mercedes'in simulator pilotu olarak Formula E'nin yanında Formula 1 takımı ile de bağları guclendirmeye calışacak. McLaren ile son yarışına cıkacak olan Belcikalı surucu, gelecek sene HWA ile Formula E'de mucadele edecek. 2020'de HWA'nın yerini Mercedes devralacak. Bu anlaşma kapsamında Vandoorne, Mercedes'te simulator suruşu icin gorev almayı başardı. Vandoorne, Mercedes'te yedek pilot olacak Esteban Ocon ile simulator calışmalarını paylaşmış olacak. Abu Dhabi'de konuşan Vandoorne, "Mercedes'in F1 simulatorunde calışmalar yapacağım. Bu sayede F1 dunyasında, dunya şampiyonu takımla yer alacağım icin heyecanlıyım." "Benim icin cok ilginc bir hamle oldu. Onlara cok sayıda yeni fikir kazandırabileceğimden eminim. Aynı zamanda şu ana kadar sadece McLaren ile calıştığım icin, aradaki farkı da gorebileceğim." "Yeni bir ortamda calışacak olmamdan dolayı da heyecanlıyım." dedi. Vandoorne, mevcut araclarla bir şekilde bağlantılı kalması halinde F1'e tekrar donebileceğini duşunuyor. Vandoorne, "F1 dunyası ile bağlantılı kalmak kesinlikle iyi bir adım cunku gelecekte neler olacağını asla bilemezsiniz. Mercedes takımıyla bağlantılı olmak ve onlar adına calışmak iyi bir deneyim olacak. Onlar, tam olarak neler yapabildiğimi gorebilecekler." "Gelecekte pilot pazarının nasıl şekilleneceğini bilmiyoruz. Bu sezon biraz cılgıncaydı. Gelecekte neler olacağını kim bilir? Bu konu hakkında konuşmak zor. Bu takımda olmak ve ortaya cıkabilecek her turlu fırsata hazır olmak onemli." dedi. Vandoorne, F1'deki fırsatların tukenmesinin ardından kariyeri acısından en iyi adımın Formula E olduğunu duşunuyor. "Toto ile projeleri hakkında cok fazla goruşmemiz oldu. Mercedes cok cekici geldi. Bir uretici ile bağlantılı olmak, Mercedes ile bağlantılı olmak onemliydi. Bu acıdan onların teklifi cekiciydi." "Oraya gitme fırsatım oldu. Gelecekte rekabetci olabileceğimden eminim. Mercedes bir şey yapıyorsa, her zaman duzgun bir şekilde yapar. Bu acıdan Formula E programı icin cok fazla caba sergileyecekleri konusunda % 100 eminim." Son olarak McLaren ile son yarışını değerlendiren Vandoorne, "Acıkcası ozel ve karmaşık hislere sahip olduğum bir hafta sonu olacak." "Kendi acımdan mumkun olduğu kadar keyif almaya calışacağım. Son donemde, son birkac yarıştır iyi performanslarım oldu. Sezonu o şekilde tamamlamak istiyorum. Artık daha fazla geriye bakmıyorum. Cok fazla şey oldu ancak artık ben sıradaki adımıma bakıyorum." "Tatilim olmayacak. Doğrudan Formula E'ye gideceğim. Heyecan verici ve bilinmeyen bir mucadele beni bekliyor. Oraya gidip yarışların nasıl olduğunu, sezonun nasıl ilerlediğini goreceğim." dedi. Gunluk Gazeteler