Kimi Raikkonen, sezonu ucuncu bitirmesi halinde odul torenine gitmek zorunda kalacağını soyledi ve kendisine has cevaplarını surdurdu. Kimi Raikkonen, son yarışların ardından bitime bir yarış kala 14 puan farkla şampiyonayı ucuncu sırada goturuyor ve buyuk bir surpriz olmadığı taktirde sezonu bu noktada tamamlayacak. Fin pilota, basın toplantısında bu durum soruldu ve Raikkonen şoyle yanıt verdi: "Ucuncu olmanın dunyamı herhangi bir şekilde değiştireceğini duşunmuyorum. Eğer ucuncu olursam odulun verildiği yere gitmemiz gerekecek. Bu yuzden bu olumsuz bir şey. Biliyorsunuz, daha fazla seyahat anlamına geliyor... Goreceğiz." Raikkonen bu hafta sonu Ferrari ile son yarışına cıkacak ve gelecek yıl Sauber'e gececek. Fin pilot, "Gelecek yılki hedefimi hic duşunmedim. Gelecek yıl yeni aracı kullanmaya başladığım vakit, kabaca neler olacağını hissedeceğiz ve sonrasında hangi yonde gidebileceğimizi goreceğiz." "Bunun farklı bir mucadele olacağını biliyorum ama ben sadece eğleniyorum. Neler olacağını goreceğiz ve elimizden gelenin en iyisin yapacağız. Bana gore iyi şeyler başarmak icin iyi bir değişiklik yaptık. Bunun bizi nereye gotureceğini kim bilir? Oğreneceğiz. Gelecek yıl başladığımız zaman neler olacağını goreceğiz. Şu anda bunu duşunmuyorum." "Sauber şu anda bulunduğum Ferrari'den daha kucuk bir takım ama sabırsızlıkla bekliyorum. Pek cok yonden farklı olacağını biliyorum fakat amac aynı olacak. Sadece iyi bir hisse sahip olduğum icin heyecanlıyım. Evime yakın, bu bir atı." Ferrari'den ayrılacağı icin uzgun olup olmadığı sorusuna, "Onları daha once bir kez terk ettim. Bu yuzden benim icin yeni bir duygu değil." "Uzgun değilim cunku uzgun olmamız icin bir sebep yok. Arkadaş olarak kalacağız. Padokta yine goruşeceğiz, bu yuzden cok fazla şey değişmeyecek." "Yeni bir şeyin icine giriyorum ve bu heyecan verici. Acıkcası takımla iyi bir vakit gecirdim, iyi insanlar vardı. Ama zor zamanlar da vardı. Bu işimizin bir parcası. Bazen boyle gider ve zor olabilir." "Onlarla şampiyonluk kazandım. İki kez takımlar şampiyonu olduk. Bunun bir parcası olduğum icin gururluyum. Cok guzel zamanlardı." "Mutlu şekilde farklı yollara gideceğiz ve birbirimizden o kadar da uzakta olmayacağız. Yaptığımız şeyi surdureceğiz ve iyi olacak." yanıtını verdi. Raikkonen, Abu Dhabi GP ile ilgili de şoyle konuştu: "Bu Ferrari ile son yarışım. Heyecanlıyım ve iyi bir hafta sonu gecirmek istiyorum. Bu benim diğer sezon sonlarından farklı değil. Takımdan ayrılıyorum ama pek cok yonden yakın bir ilişkimiz var." "Dun gece takım benim icin bir parti yaptı. Benim icin hoş bir surprizdi. Tum takımla bir araya gelmek guzeldi. Ortaya koyduğum cabaları takdir etmelerine sevindim ve hepsine teşekkur ederim." "Uzgun değilim cunku iki ayrı donemde cok guzel zamanlar gecirdik. Bazı gunler zordu, bazı gunler iyi. Hepsi guzeldi. Başardığım şeyler icin mutluyum. Tum bunlar ozel anılar olarak kalacak. Hepimiz arkadaş olarak kalacağız, bu cok onemli." "2014'te takımdan donduğumden beri cok yol kat ettik. İleriye doğru buyuk adımlar attık. Her şey doğru yonde gidiyor. Takım şu anda %100 mu? Hayır. Gelişmeleri gereken yerler var. Ama hep aynıdır, iş asla bitmez." Gunluk Gazeteler