Sebastian Vettel, Ferrari'nin şampiyon olabilmesi icin son adımı atabilmesi ve daha guclu bir paket uretmesi gerektiğini soyledi. Ferrari bu yıl, tıpkı gecen sezon olduğu gibi şampiyonayı ikinci sırada bitirirken, Sebastian Vettel 2017'den sonra bir kez daha ikinci oldu. Ferrari'nin 2019'da neye ihtiyacı olduğu sorusuna Vettel, "Bence daha guclu bir pakete ihtiyacımız var. Guclu olduğumuz bazı yarışlar vardı ama yeterince guclu olmadığımız bazı yarışlar da vardı. Bazen yeterince hızlı olmadık. Daha fazla hız bulmamız gerekiyor. Bence cok calışıyoruz ve bu son adımı atabilmek icin buyuk bir motivasyonumuz var." yanıtını verdi. Vettel, gelecek yıl Ferrari'de ilk kez Kimi Raikkonen dışında bir takım arkadaşına sahip olacak. "Bu yıl Kimi'yi yenmeye calıştım ve Kimi de beni yenmeye calıştı. Takımda kimin yarıştığının bir onemi yok, her zaman kazanmaya calışırsınız. Aynı takımda seninle aynı aracı kullanan pilotu yenmeniz gerekiyor. Bu yuzden Charles gelince değişiklik olmayacak." "Acıkcası Charles, Kimi'den daha farklı. Bu yuzden nasıl gideceğini goreceğiz ama bence o iyi bir cocuk. Son yıllarda beni eğlendiren şey birbirimize karşı duyduğumuz saygıydı. Kimi ile aramızda herhangi bir sacmalık yoktu veya boyle bir şeyle uğraşma zorunda kalmadık. Bu yuzden benim icin daha kolaydı. Onun icin daha kolaydı, takım icin daha kolaydı. Ama Charles gelince bu yonde herhangi bir değişiklik olmasını beklemiyorum. O iyi bir cocuk." "Takım belli bir suredir onu tanıyor cunku Ferrari Surucu Akademisi'nde yarışıyordu. Onun icin mutluyuz ve nasıl bir ilişkiye sahip olacağımızı goreceğiz." Kimi Raikkonen'in en cok neyini ozleyeceği sorusuna Vettel, "Sessizliğini!" yanıtını verdi. Vettel, son yarışı sabırsızlıkla beklediğini soyledi. "Genel anlamda bunun iyi bir yıl olduğunu duşunuyorum ama istediğimiz kadar iyi değildi cunku her iki şampiyonayı da ikinci bitirdik. İnişli/cıkışlı bir yıl oldu. En iyisini icin elimizden gelenin yapmaya odaklanmamız gerekiyor. Her şeyden once bu hafta sonu iyi bir iş yapmak istiyorum. Umarım arac guclu olur ve umarım Abu Dhabi'de iyi bir iş yaparız." "Henuz geleceği duşunmedim ama benim icin en onemli şey yeni sezona mutlu şekilde başlamak olacak. Daha guclu bir pakete ihtiyacımız var. Bu yıl bazen hızımız yoktu ancak bir adım ileri gitmek ve fark yaratmak icin cok calışıyoruz." "Eğer bu hafta sonu iyi bir performansla kazanırsak, kış tatilinden once tum takım iyi bir ruh haline sahip olacak." "Gelecek yıl bir adım daha atmamız gerekecek ancak Lewis ve Mercedes'in bu yılki başarılarının hakkını vermek gerekiyor. Daha iyi bir performans gosterdiler. Kaybettik ama bu takımın yonunu kaybettiği anlamına gelmiyor! Pes etmiyoruz." Gunluk Gazeteler