Sergey Sirotkin, Williams'ın kendisiyle devam etmeme kararının ardından onumuzdeki yıl Formula 1'de olmayacağına inanamadığını soyledi. Sirotkin bu yıl Wiliams'la ilk kez Formula 1'de yarışırken, sezon boyunca gridin en arkasında mucadele etti ve gelecek yıl icin koltuğunu Robert Kubica'ya kaybetti. Ayrıca ikinci koltukta da George Russell olacak. By yıl Sirotkin'in Williams'ta yarışmasını sağlayan SMP Racing, zayıf performans ve gelişim oranından oturu Williams'la yollarını ayırmaya karar verdi. Bu da Sirotkin-Williams anlaşmasının sona ermesine sebep oldu. Sirotkin goruşmeyi gecen hafta oğrendiğini dile getirdi ve ekledi: "Dun gece takım tarafından bilgilendirildim. Gecen hafta birkac goruşmem oldu. SMP Racing'le de birkac toplantı yaptım." "İşlerin nasıl gittiğini konuştuk ve bu toplantıların ardından artık gercekten devam etmek istemediğimiz cok netti." "Zaten ne yone gideceğini gecen haftadan bu yana biliyordum, hafta boyunca kendimi bunun icin hazırlanmaya calıştım." "Kendimi maalesef hazırlayamadım. Şu an bile buna inanamıyorum. Gercekten cok zor bir an." dedi. Sirotkin caylak sezonunda sadece tek bir puan alırken, sezon 10 takım arasında son sırada goturuyor ve bu noktada tamamlaması neredeyse kesin gibi. Rus pilot, "goruşmelere devam etmeye değmediğini" soyledi ancak bunun ozellikle takımın rekabet seviyesiyle alakalı bir durum olmadığını belirtti. "Bunu asla duşunmedim. Bir yarış pilotu olarak sadece gridde olan şeylerle ilgilendim. Sahip olduğum arac ne olursa olsun yapabileceğim en iyi işi yaptım." "İcimde bir guven olmaya devam ediyordu. İşlerin tersine doneceğini, muhtemelen bir şeylerin değişeceğini ve surucu koltuğunu kaybetmeyeceğimi duşunuyordum. Ama hicbir şey değişmedi ve bu oldu." Sirotkin, perşembe gunu padokta son derece uzgundu ve sezonu boylesine gucsuz bir aracla tamamladığı icin cok uzgun olduğunu soyledi. "Durust olmak gerekirse iyi bir iş yaptığımızı duşunuyorum. Başlama şeklimiz, buna olan tepkimiz ve bir takım olarak ortaya koyduğumuz şeyden mutluyum. Bu koşullar altında ortaya koyduğum performanstan memnunum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sirotkin, Formula 1'den Ayrıldığına İnanmakta Gucluk Cekiyor