Valtteri Bottas, gecen yıla gore daha iyi bir performans gostermesine rağmen galibiyetsiz gecen sezonun kariyerinin en kotu yılı olduğunu soyledi. Valtteri Bottas sezon şanssız başlarken, Cin ve Baku galibiyet alabileceği bazı yarışlardı ancak her iki yarışta da şanssızlıklar yaşadı. Sezon boyunca yedi ikincilik alan Bottas, toplamda sekiz podyum alırken hic zafer alamadı ve takım arkadaşının tam 146 puan gerisinde yer alıyor. "Gecen yıl burada harika bir performans sergiledim. Mukemmel bir sondu ve tatil icin iyi bir başlangıctı. Ayrıca gecen yıl pole ve yarışı kazanmakla kalmayıp, en hızlı turu da attım. Bunu tekrarlamak kolay değil ancak bu hafta sonu zafer icin savaşmaya calışacağım. Başarıyla tamamlarsam harika olacak." "Bu pistle teknik anlamda pek cok karmaşık bağım var! Doğru ritmi bulmak kolay olmuyor ama coğu kez her şeyi doğru yaptım. Dikkat ettiğim bazı şeyler var. Sıralama turlarında her şeyi doğru şekilde bir araya getirmek hic kolay değil. Bu yıl her şeyi doğru yapmaya calışacağım." "Bu yıl her hafta sonu zordu. Uc takımlı bir savaş var ve burada da aynısı olacak. Ayrıca gecen yıl rekabetci olduğumuz bazı pistler şimdi bize uymuyor. Yine de zafer mucadelesinde olacağız." Bottas şanssız bir sezon gecirdiğini duşunuyor ama aynı zamanda bunun kariyerinin en kotu sezonu olduğunu da ekliyor. "Ek olarak şampiyona savaşı suruyor. Ucunculuk, dordunculukten iyidir. Lewis'le aramda iki Ferrari olması pek iyi değil. Ucunculuk daha iyi olurdu. Bir şansım var ama mukemmel bir hafta sonu gerekiyor." "Kimi de başarılı olabilir, bu yuzden her şey bana bağlı değil. Tek amacım en iyisini yapmak. Buna odaklanıyorum." "2018 benim icin tamamen farklı şekilde gecmiş olabilirdi. Şimdiye kadar cok şanssızdım ve şimdi onları hatırlamak uzucu. Uzuluyorum ama henuz bitmiş bir şey yok. Bazen olumlu şeyleri fark etmek zorlaşıyor ama kış sezonunda donup bunlara bakacağım. Pek cok yarışta daha iyi olabilirdim, daha fazla puan alabilirdim." "Genel anlamda gecen yıla gore sıralama ve yarışta daha iyiydim. Bu yuzden kaydettiğim ilerleme ortada. Bu bir artı. Yine de sezonu analiz edeceğim cunku gelecek yıl daha iyi yapmak istediğim şeyler var." "Artık gelecek yılı bekliyorum fakat once rahatlamalıyım. Kış sezonunda her şeyi analiz edeceğim. Gelecek yıl daha iyi bir performans gostermek icin calışacağım." "Bu kariyerimin belki de en kotu sezonu. İlk yılım zordu. Ama bununla karşılaştırmak imkansız cunku 2013'te gridin en arkasındaydım. Sonrasındaki birkac sezon işler daha iyiydi." "Gecen yıl bundan farklıydı cunku ilk yılımdı. Lewis'le Mercedes'te ilk kez takım arkadaşı olmuştuk. Gecen yıl da aynı şekilde uzgundum cunku hedeflerime ulaşamamıştım. Ama en azından birkac yarış kazanmıştım. Şimdi daha da uzgunum. Bu muhtemelen en kotu sezonum." "Hockenheim'da kazanabilirdim, Baku olabilirdi... Bu yıl hic şansım yoktu. Kazanamama sebebim bu. Bir onceki yıldan daha iyi olduğumu biliyorum. Bu yılı cabucak unutmak istiyorum. Tum bunlar beni daha iyi bir pilot ve insan yapacak." Bottas, Mercedes'in son yarışlardaki ciddi sorunlarıyla ilgili şoyle dedi: "Brezilya GP'den sonuclar cıkardık. Carşamba gunu verimli bir toplantımız oldu. Muhendisler benle Lewis arasındaki hız farkını analiz ettiler. Fark lastik sıcaklığıyla ilgiliydi. Cok buyuk değil ama bununla ilgili problemlerim vardı. Coğu Lewis'in aracında yoktu. Soylediğim gibi sonuclar cıkardık. Durum Meksika ile aynı değil." "Bu yılı analiz edeceğim. Neler değiştirmem gerektiğine bakacağım. Bazen daha iyi bir yıl gecirebilirdim diye duşunuyorum. Takımla analizler yapacağız." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Bottas: 2018 Kariyerimin En Kotu Sezonuydu