Williams'ın caylak pilotu Valtteri Bottas, Formula 1'de ağırlıklı olarak yeteneğinden dolayı yarış aracına gecebilmiş olmaktan dolayı kendisini şanslı hissettiğini soyledi. F1'e yeni adım atan pilotların coğunluğu takımlarına guclu bir sponsor desteği sağlamak zorunda kalıyor. Bottas ise, selefi Bruno Senna'nın İngiliz ekibine getirdiği 14 milyon doların daha altında bir sponsor desteğiyle bu koltuğun sahibi oldu. Fin Wihuri firmasının desteklediği Bottas, 2013 sezonunda start alacak diğer yeni pilotlara kıyasla kendi durumunun "ozel" olmadığını ifade etti. Bottas, "Ozel veya normal olup olmadığınızı soylemek zor, fakat nihayetinde F1'e yukselen tum pilotlar, gercekten iyi pilotlar ve F1'de olmayı hak ediyorlar" şeklinde konuştu. Williams tarafından yarış pilotu olarak secilmenin sevindirici olduğunu belirten Bottas, "Ama asıl bende bu potansiyeli gormelerinden dolayı mutluyum" dedi. Bottas, "Test pilotu olarak gecirdiğim uc yıl boyunca bana guvendiler ve sonunda da yarış koltuğuna gecirdiler. Şimdi artık, bunu gercekten hak ettiğimi gosterme sırası bende" ifadelerini kullandı. Williams'ta tam zamanlı yedek pilot olmadan once 2011'de ART ile GP3 şampiyonu olan Bottas, paranın bazı pilotları koltuklarından ettiğini de soyledi. Bottas, "Burada olmayı hak eden ancak diğerlerinin sahip olduğu mali desteği bulunmayan bazı pilotlar şimdi dışarıda. F1'e yukselebilmek icin doğru zamanda, doğru yerde olmanız da gerekiyor. Sonucta buradayım, bunun icin gercekten cok calıştım, şimdi bunu gosterme zamanı" yorumunda bulundu. turkiyef1.com __________________