Oncelikle şunu belirtmek isterim ben acıklaması yapılabilen ve farklı savların yanlış olduğunu kanıtlayan gerceklere inanırım.
Bende bir musluman ailede buyudum. Dolayısıyla muslumanım. Ama din eğitiminin gerek okulda gerek ailede gerekse cocukken yazları gittiğimiz camilerde ve kurslarda doğru oğretildiğini sanmıyorum. Eğer ortaya bir hipotez atıyorsanız ona karşı cıkan tum goruşleri yok etmelisiniz. Ama bizim din eğitimlerimizde sadece muslumanlık hakkında bilgi veriliyor. Hristiyanlık,Musevilik,Ateistlik vb. inanışların nasıl yanlış olduklarını anlatmayı bırakın sanki onlar yokmuş gibi davranılıyor. Buda benim kafamda hep bir soru işareti doğuruyor. Nedeni ise onlarında bizim gibi bir İNSAN olması. İnsanın aklı vardır, duşunebilir, sorgulayabilir, yaptığı eylemler sonucu aldığı tepkilere gore eylemlerini değiştirebilir. Kısacası musluman insanlar ile diğer inanışlara sahip insanlar arasında fiziksel, zihinsel olarak hicbir fark yok. Ee peki aynı akıl yeteneğine sahip olduğumuz aynı turden olduğumuz bu insanlar ile aramızdaki inanc farkı neden bu kadar farklı ? Onların gorup bizim goremediğimiz şey ne ? Duşunsenize farklı bir inanışı benimseyen bir ailede doğduğunuzu, hep o inanışın peşinden gidicektik belki diğer inanış doğru ama biz bilmiyoruz bunu gecin o inanışın farkında bile değiliz. Cok korkutucu birşey. Ama bizim aklımız var ve bu akılla GUCUMUZ YETTİĞİ KADAR imkanız diye birşey yoktur bizim icin.
Gecenlerde arkadaşıma bu konuyu actım oda ben kanıtlayayım dedi ve ne dedi biliyormusunuz "Oğlum bir kere onlar(hristiyanlar) Allah'ı erkek Meryemi eşi Hz. İsayı da oğlu olarak goruyorlar. Allah bizden daha yucedir. Bizi o yaratmıştır. O'nu insan olarak goremezsin" dedi. Yani duşunebiliyormusunuz bu soruya bile musluman olarak cevap veriliyor. Ee nerde burda objektiflik ? Bende biliyorum boyle olduğu cunku zaten bize oğretilen bu.
Neyse uzatmayayım benim duşuncem eğer cocuğunuza, oğrencilerinize muslumanlık veya herhangi farklı bir inanış oğretmek istiyorsanız ona diğerlerininde neden yanlış olduğunuda anlatmanız gerekli(kendi pencerinizden bakmadan). Bence din eğitimlerimize farklı inanışlar hakkında bilgili (onların din adamları kadar) ve bunların neden yanlış olduğunu kanıtlayan hocalarda girmeli.
Şunuda belirteyim burda eleştirdiğim tek konu din eğitimidir.
Bu konu daha once acıldıysa ozur dilerim.
Duşuncelerinizi bekliyorum.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Din Eğitimi