Schumi, Mercedes'in stratejisini savundu
Spor Haberleri0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Schumi, Mercedes'in stratejisini savundu
-
17-10-2019, 21:30:44Michael Schumacher, vites kutusu problemi yaşamaması halinde Mercedes'in stratejisinin işe yarayacağını duşunduğunu soyledi. turkiyef1.com'un haberine gore, Kimi Raikkonen'e gecildikten sonra pite gelip yeni lastiklere gecen Schumacher, yarışı yedinci sırada tamamladı. İlk planı yarışı tek pit stopla tamamlamak olan Schumacher, vites kutusu sorunu yaşamması halinde yeni lastiklerle pozisyon kazanabileceğini belirtti. Ancak Spa'da 300. yarışını kutlayan Alman pilot, stratejinin eski lastiklerle geriye duşmesini onlediğini soyleyerek, Mercedes'in kararına destek oldu. "Şansımızı denedik. Başta olukca da makul gorunuyordu." "Yarışın bazı bolumlerinde Ricciardo ve diğer pilotlara mucadele ederken lastikleri zorlamam gerekti ve ikinci kez pite gelmenin iyi bir karar olduğunu duşunduk. Pite gelmeseydim de sonucun değişeceğini duşunmuyorum. Bence son bolumde ust sıraları hedeflemek icin iyi bir karardı." "Ancak sonrasında yedinci vitesi kaybettim. Yarışın sonu benim icin birz şanssızlıktı." Yarışa 23. sıradan başlayan Nico Rosberg de son bolumde bir pit stop yaparak 11. sırada finiş gordu. "Bizim icin cok sorunlu bir hafta sonuydu. Vites kutusu değişimi icin aldığım ceza ve arıza nedeniyle antrenmanlarda olamamam belirleyici olaylardı. Aslında tek pit stop ile arışı tamamlayacaktık ancak risk almak istedim ve işe yaramadı." Hurriyet __________________