Red Bull'un genc pilotu Max Verstappen hic yarışmasa bile Turkiye Grand Prix'si hakkında guzel şeyler duyduğunu soyledi. Formula 1 takımlarından Red Bull Racing’in Hollandalı pilotu Max Verstappen, 2018 sezonunu 4. sırada bitirdi, ozellikle yaz arasından sonra gosterdiği performansla dikkat cekti. Gelecek sezon Red Bull ile yoluna devam edecek Verstappen, hem Turkiye hem de gelecek sezon hakkında acıklamalarda bulundu. 21 yaşındaki unlu sporcu “Formula 1, Turkiye’de duzenlenirken ben daha Formula 1’de yarışmıyordum. Fakat yarışanlardan İstanbul’daki pist hakkında cok guzel şeyler duydum. Orada mucadele etmek gercekten eğlenceliymiş.” ifadesini kullandı. Max Verstappen, bu sezon Avusturya ve Meksika Grand Prix’lerinden zaferle ayrıldı. İki yarış kazanan, 10 kez de podyum goren Hollandalı pilot “Bu sezon takımımız icin cok inişli cıkışlı oldu. Biraz sert bir başlangıc yaşadık. Kanada yarışının ardından toparlandım ve eski gucume kavuştum" dedi. "2 yarış galibiyeti ve 10 podyumla aslında kariyerimin en iyi sezonlarından birini yaşadım. Sezonu da pilotlar klasmanında dorduncu sırada tamamladım. Bu sezonki performansımdan ve sonuctan memnunum” Red Bull Racing, 2019 ve 2020 yılında Honda motoru ile yarışacak. Hollandalı pilot bu konuyla ilgili de, “Yeni sezonda Honda’nın sağlayacağı motorları kullanacağız. Yeni araclarımızla daha fazla yarış kazanacağımızı ve daha cok podyuma cıkacağımızı duşunuyorum. Ama oncelikle kış boyunca gelecek sezona en iyi şekilde hazırlanmalıyız." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: Turkiye Grand Prix'i Hakkında Cok İyi Şeyler Duydum