Marcus Ericsson, bu yıl daha iyi bir araca sahip olduğu icin mutlu olduğunu cunku kendisini kanıtlayabildiğini soyluyor. Sauber pilotu Marcus Ericsson, 2016 ve 2017 yıllarından puansız ayrılırken, takım arkadaşları Felipe Nasr ve Pascal Wehrlein puan almayı başarmıştı. Son puanlarını 2015 İtalya'da alan Ericsson, bu yıl pek cok yarışta iyi suruşler cıkarttı ve kariyerinin en iyi sezonunu gecirdi. Bu guclu performansın ardından kendine olan guvenini yeniden kazandığını soyleyen Ericsson, kendisine hep inandığını soyledi. "Bahreyn kariyerimin en iyi yarışlarından birisiydi. Gecen yılki Meksika GP'sinin de kotu olmadığını duşunuyorum, ama orada puan alamamıştım." "Uzun sure puan alamamak gercekten zordu. Buradasınız cunku puan kazanmak istiyorsunuz. Psikolojik yonu de zor... Boyle bir durumda guveninizi kaybetmeniz cok kolay oluyor. Ama cok calışıyorsunuz ve elinizden başka bir şey gelmiyor. 2015 İtalya'dan sonra dort kez 11. oldum, her seferinde puana yakındım ama hep bir şeyler yuzunden puan alamadım. Her zaman kendime inanmaya devam ettim." "Bu surec bana cok şey oğretti, her zaman olduğu gibi cok calışmalı ve kendinize inanmalısınız. İki yıl boyunca puan kazanamadım ancak cok calıştım. Takımla cok vakit gecirdim, muhendislerle cok goruştum." "Artık yeteneklerimi gostermem icin onemli bir fırsat yakladığımı ve bunu gosterdiğimi duşunuyorum. Son iki yılda griddeki en yavaş arac bizdeydi. Durum boyle olunca kendinizi kanıtlamanız imkansız oluyor." "Kış boyunca daha rekabetci olabilmek icin kilo vermeye calıştım. Surekli bir yerlere gidiyorsunuz ve bir diyet ya da ozel bir programa sahip olmanız zor oluyor. Kışın coğunu İspanya'da gecirdim, cok calıştım." "Kilo benim icin ciddi bir dezavantajı. Gecen yıl aracla birlikte minimum ağırlığım 5 ila 10 kilo fazlaydı. Pascal Wehrlein 10 kilo daha hafifti ve aynı şeyi Felipe Nasr icin de soylemek mumkun." "10 kilo aşağı yukarı 0.3 saniyeye denk geliyor. Lastikler ağırlık yuzunden daha fazla aşınıyor. Gelecek yıl artık kilonun onemi kalmayacak, bunun aslında 15 yıl once yapılması gerekiyordu. Hulkenberg, Ricciardo ve ben cok uzun pilotlarız ve bu yuzden sorun yaşıyoruz. Artık bunun olmaması guzeldi." "Yine de tum odak noktam artık IndyCar'da olacak." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Ericsson: Kotu Bir Aracla Kendinizi Kanıtlamanız Zor