Gelecek yıl Ferrari Formula 1 takımının yarış pilotluğunu yapacak Charles Leclerc, 2018 Autosport Odulleri'nde Richard Mille Yılın Caylağı Odulu'ne layık goruldu. 2016'da GP3'te şampiyonluğa ulaşan Charles Leclerc, 2017'de Formula 2'de şampiyonluğa ulaşmayı başardı ve bu yıl Formula 1'de Sauber'le mucadele ederek harika bir performans ortaya koydu. Kendisi adına sezonun ilk puanlarını Azerbaycan Grand Prix'de altıncı olarak aldı ve o yarıştan itibaren dokuz farklı yarışta puan almayı başardı. Leclerc, bu dokuz yarışın dordunde ilk yedi icinde yer aldı. Leclerc'in bu performansı ve aldığı puanlar, Sauber'in gelişimine katkı sağlarken, kendisini de on plana cıkardı ve gelecek yıl Ferrari'de Kimi Raikkonen'in yerini alacak. Aynı zamanda tecrubeli takım arkadaşı Marcus Ericsson'ı da mağlup eden Leclerc, Autosport Odulleri'nde "Yılın Caylağı" odulune layık goruldu ve bu odulu Jean Eric Vergne'in ellerinden aldı. Leclerc, "Kesinlikle harika bir sezon oldu. Boylesine olumlu bir yıl gecirmeyi ya da yukselmeyi beklemiyordum." "Bu gercekten cılgınca bir şey ve neler olduğunu tam olarak anlayamıyorum! İlk uc yarışım cok zordu cunku oğrenmem gereken cok fazla ve yeni şeyler vardı." "Sonrası ise adeta sorunsuzdu. Harika bir yıl oldu, arkamdaki bu buyuk takım olmasaydı, bu aracın performansını ortaya cıkartamazdık." "Sezonu duzenli olarak son bolume kalarak bitirdik, artık onumuzdeki birkac yıldaki savaşları sabırsızlıkla bekliyorum." dedi. Leclerc ayrıca 2019'daki takım arkadaşı Sebastian Vettel hakkında da konuştu. "Oğreneceğim cok fazla şey olacak cunku bu benim icin yeni ve oldukca buyuk bir hamle olacak. Yanımda onun gibi bir şampiyon olması elbette ki, benim icin onur verici." Monacolu pilot bu alanda, Robert Wickens, Pierre Gasly, Andre Lotterer, George Russell ve Lando Norris gibi isimleri geride bıraktı. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Autosport Odulleri: "Yılın Caylağı" Odulu Leclerc'in Oldu