Daniel Ricciardo, 2019 yılı icin Ferrari ile goruştuğunu ancak anlaşmanın gercekleşmediğini doğruladı. Avustralyalı pilotun Red Bull'la olan anlaşması 2018 sezonunun sonunda bitiyordu ve başta Ferrari olmak uzere diğer takımların kendisine teklif gotureceği duşunuluyordu. Ancak Ferrari, yuksek maaş talebinden oturu Ricciardo'dan vazgecerken, Mercedes de benzer sebeplerden oturu Red Bull surucusune teklifte bulunmadı. Sonuc olarak Ricciardo, Red Bull'dan ayrılma kararı aldı ve kendisine sadece McLaren ve Renault teklif yapınca, tercihini Fransız ureticiden yana kullandı. Pek cok kesime gore bunun temel sebebi takım icerisindeki desteğin daha cok Verstappen'e kayması. Helmut Marko, Ricciardo'nun Ferrari'den cok fazla para istediğini ve İtalyan takımın bunun uzerine rotayı Leclerc'e cevirdiğini dile getirdi. Ancak bu konu hakkındaki yorumları sorulan Ricciardo, "Size cok fazla para istediğimi kim soyledi? Gercekten bilmek istiyorum, ama bu konuda bir fikrim var!" "Evet, bu konu hakkında -Ferrari ile- goruştuk ki, bunu hic gizlemedim. Ama onlar Leclerc'le anlaşma yapmışlardı." "Sanırım Formula 1'de biraz daha vakte sahip olacağım. Bu yuzden belki de diğer zamanlarda durum farklı şekilde calışır." dedi. Ote yandan Marko, Ricciardo'nun Renault'ya geciş kararını tuhaf olarak yorumlarken, Alain Prost da 29 yaşındaki surucunun gelecek yıl kazanabilecek bir araca sahip olmayacağını soyledi. Konu hakkında konuşan Ricciardo, "Alain bana karşı her zaman son derece nazik davrandı." "Onlar icin gercekten zor bir yıl olduğunu biliyorum ama bana gore daha iyisini yapabiliriz. Bu gercek bir mucadele." "Belki sonunda kazanacağımız ama Renault'nun doğru insanlara sahip olduğunu biliyorum. Bunu yapabilecek potansiyelleri var. Bu yuzden umarım cok uzun surmez." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ricciardo: 2019 İcin Ferrari ile Goruştum