Sergey Sirotkin, 2018 F1 sezonunun sonuna kadar gelecek sene de Williams'ta kalacağının acık olduğunu, işlerin son anda değiştiğini soyledi. Bu sene Williams ile F1'deki ilk sezonunu geciren Sirotkin, gelecek sene koltuğunu Robert Kubica'ya kaptırdı. Rus surucunun yatırım destekcisi SMP Racing, Williams'ın zayıf performansı nedeniyle yatırım yapmayı mantıklı bulmadıklarını, bu yuzden gelecek sene icin yatırımlarını geri cektiklerini acıkladı. Bunun uzerine Williams, George Russell'ın yanında yarışması icin Kubica ile anlaşınca Sirotkin boşa cıkmış oldu. Motorsport'a konuşan Sirotkin, "Gercekten F1'de ikinci sezonumu gecirebileceğimi umuyordum. Oyle olacak gibi gorunuyordu." "Bir sure oncesine kadar bunun olacağı oldukca acıktı. Ancak F1 farklı bir dunya." "Başarılı olabilmeniz icin bircok parametrenin bir araya gelmesi gerekiyor. Ne yazık ki, coğu zaman pilotun performansına bağlı olmuyor her şey." dedi. 23 yaşındaki caylak surucu, İtalya'da Romain Grosjean'ın diskalifiye edilmesinin ardından 10. sıraya yukselerek 1 puan almıştı. Buna karşın Sirotkin, sıralamalarda Lance Stroll'u 8 defa gecmeyi başardı. Sirotkin, "Gecen hafta birkac toplantı oldu. Goruşmelerin, onların istediği gibi gecmediğini biliyordum." "Acıkcası SMP profesyonel olmak istedi ancak bazı şeyleri kabul etmedi. Oyle olunca, bu anlaşmanın olmayacağına dair guclu izlenim aldım." "Ancak her zaman, bir şeylerin değişebileceğini umdum. Ne yazık ki bu olmadı." dedi. Gunluk Gazeteler