Emerson Fittipaldi, Fernando Alonso'nun Lewis Hamilton'dan daha komple bir surucu olduğunu soyledi. Fernando Alonso ilk şampiyonluğunu 2005 yılında alırken, 2006'da ikinci şampiyonluğunu yakaladı ve bir daha da şampiyon olamadı. Diğer tarafta Lewis Hamilton 2008'de ilk şampiyonluğunu aldı ve 2014-2018 arasında 4 şampiyonluk elde etmeyi başardı. Sonuc olarak Alonso emekli olurken, Hamilton pek cok rekoru kırmış durumda. Ayrton Senna ve Lewis Hamilton'ı kıyaslaması istenen eski F1 dunya şampiyonu Fittipaldi "Bu tur bir karşılaştırma yapmanın mumkun olduğunu ya da uygun olduğunu duşunmuyorum. Ayrton farklı bir donemde yarıştı, Lewis farklı bir donemde yarışıyor. İkisi de farklı pilotlar. Farklı takımlarda yarışıyorlar..." "Yine de her ikisi de harika suruculer. Senna, Brezilya ve dunyadaki tum ulkeler icin gercek bir kahraman gibiydi. Hamilton da gunumuz Formula 1'ine hukmediyor." "Hamilton harika bir pilot, orası kesin ama Senna ile neden karşılaştırıldığını bilmiyorum. Dediğim gibi iyi bir surucu ama Senna ile karşılaştırmak doğru değil." "Şahsen ben Fernando Alonso'nun daha komple bir surucu olduğuna inanıyorum. Gelecek yıl Formula 1'de olmayacak bu gercekten kotu bir haber." "2017'de ilk denemesinde Indy 500'u az daha kazanıyordu. Oval yarışlarda yeniydi, IndyCar aracları tamamen farklıydı ve buna rağmen kazanmaya cok yakındı. Triple Crown'ı almayı hak ediyor." "Le Mans 24 Saat'i kazandı ve şimdi Indy 500'e tekrar gidecek. Umarım iyi şekilde hazırlanabilir ve bu kez onu yolda bırakmayacak bir araca sahip olabilir." "Yeteneği hic şuphesiz Triple Crown'ı hak ediyor. Alonso her şeyden once bana gecmişteki saf pilotları hatırlatıyor. Herhangi bir aracla herhangi bir pistte performans gosterebiliyor." dedi. Gunluk Gazeteler