Formula 2 pilotu Nicholas Latifi, 2019 Formula 1 sezonunda Williams'ın yedek pilotu olacak. Latifi, bu yıl Force India ile uc farklı teste cıkarken, aynı zamanda gelişim pilotu olduğu icin cuma gunleri de zaman zaman piste cıkarak 2018 aracını test etti. Yeni Formula 2 aracına alışmakta zorluk ceken Latifi, sezonu dokuzuncu sırada tamamlarken yeni sezonda Williams'ın yedek pilotluğunu yapacak. Force India'nın Lance Stroll'un babası Lawrence Stroll onderliğindeki bir konsorsiyum tarafından satın alınmasının ardından Latifi'nin takımdan ayrılması bekleniyor. Latifi, Williams'la yaptığı anlaşma gereği sezon oncesi yapılan testte ve sezon ici/Pirelli lastik testinde piste cıkacak. Aynı zamanda altı kez de cuma gunku ilk seansta piste cıkacak. Latifi, "2019 yılında bir yedek pilot olarak Williams gibi tarihi bir markaya katılacak olmaktan son derece heyecanlıyım." "Formula 1''deki gelişimimi devam ettirmek ve pist ustundeki deneyimimi arttırmak icin cuma gunu, caylak testinde ve sezon ici lastik testinde piste cıkmak harika." "Bununla birlikte rolumun buyuk bir kısmı yeni aracın gelişimini desteklemek icin simulator uzerinde calışmak olacak. Fabrikada zaman gecirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Takıma elimden geldiğince yardım etmek istiyorum. Bu bana verilmiş harika bir fırsat ve bunu kullanmayı sabırsızlıkla bekliyorum." dedi. Claire Williams ise şoyle dedi: "Nicholas alt kategorilerde başarılı bir performans gosteriyor. Aradığımız şeylere sahip ve hem zeki hem de gayretli. Takım icin oldukca uygun olacağından eminiz. Gelecek yıl onunla calışmak icin sabırsızlanıyoruz." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Latifi, Williams'ın Yedek Pilotu Oldu