MotoGP efsanesi Valentino Rossi, beş kez Formula 1 dunya şampiyonunu Jerez'de yaptığı Superbike testinin ardından İtalya'daki ciftliğine davet etti. Hamilton cumartesi gunu Jerez'de Yamaha'nın Dunya Superbike suruculeri Alex Lowes ve Michael van der Mark ile piste cıktı ve siyah bir YZR-M1'le suruş gercekleştirdi. Britanyalı surucu beşinci virajda kaza yaptı ve ancak herhangi bir sakatlık gecirmemişti ve calışmaya devam edebildi. Pazar gunu, İtalya'daki ciftliğinde "100km dei Campioni" etkinliğinde mucadele eden ve Franco Morbidelli ile zafere ulaşan Valentino Rossi, Hamilton'ı memleketi Tavullia'da bulunan bu ciftliğe davet etti. 2.9 km uzunluğundaki bu toprak parkur, VR46 Surucu Akademisi Programı'ndaki suruculer tarafından kullanılıyor ve aynı zamanda yedi kez dunya şampiyonu burayı bir eğitim merkezi olarak da kullanıyor. Rossi, "Hamilton buyuk bir motosiklet hayranı, yarışları takip ediyor ve bana mesaj atıyor. O biraz abartıyor. O, gercek riski bizim aldığımızı soyleyerek motosiklet yarışcılarını ovuyor. Bir gun ciftliğime gelmeli!" dedi. Hamilton, Superbike suruşunun ardından bu etkinlikten gercekten cok keyif aldığını soyledi. Hamilton, "Gunaydın! Bugun harika hissederek uyandım. Şimdiden Superbike motosikletini surmeyi ozledim. Her zaman iki tekerleği, dort tekerlekten daha cok sevdim." "Cocukluğumdan bu yana hep motosiklet istedim ama babama bana karting aracı aldığı icin minnettarım." "Motosiklet suruculerine son derece buyuk bir saygım var. Bu son derece farklı bir mucadele. Sizden zaman, sabır, korkusuzkuk, odaklanma, ceviklik ve risk alma gibi şeyler istiyor. Tum bunlar sporu heyecanlı hale getiriyor." "Evet, motosikletle yarışmayı cok istiyorum. Ama bu cocuklar farklı seviyedeler. Bu yuzden sadece turlarımın tadını cıkarmaktan ve test yaparken pist limitlerini zorlamaktan keyif alacağım. Valentino Rossi, en kısa surede ciftliğine gelmem gerekiyor!" dedi. Lowes de Hamilton hakkında, "Son derece hızlı ve etkileyiciydi. O ust duzey birisi ve gercek bir iki tekerlek fanı." Gunluk Gazeteler