Flavio Briatore, Fernando Alonso'nun Formula 1'e donmesi icin en iyi takımlardan teklif alması gerektiğini soyledi. Formula 1'de 2014'ten bu yana sadece uc takım -Mercedes, Ferrar ve Red Bull- yarış kazanabilirken, diğer takımlar sadece bu uc takım sorun yaşadığı vakit podyuma cıkabildi. Fernando Alonso, 2014 yılında Ferrari ile mucadele etse de bu takımın turbo motorlar donemindeki en kotu sezonuydu ve Alonso sezonu yarış kazanamadan kapattı. İspanyol surucu McLaren'a geciş yapsa da, bu kez tarihin en kotu McLaren'ıyla karşı karşıya kaldı ve geride kalan dort yılda podyuma bile cıkamadı. Abu Dhabi'de emekliye ayrılan Alonso hakkında konuşan Flavio Briatore, "Mercedes veya Ferrari'den bir teklif gelseydi doner miydi? Evet, şahsen ben oyle duşunuyorum." "Yine de bilemiyorum cunku bunun hayali bir pazar olduğunu duşunuyorum. Şu an icin durum bu." "Rekabetci olmak istiyor ve bunu sadece iki takım sunabilir; Mercedes ve Ferrari. Diğer takımların hepsi dorduncu, beşinci veya altıncı olabilecekler. "Sahip olduğu yeteneğe bakın, onu doğru araca koyarsanız Hamilton'la birlikte en guclu surucu olabilir." "Bir gun takımlar şampiyonluğa ulaşabilmek icin takım icerisinde iki guclu pilot olması gerektiğini anlayacaklar. Birkac ay veya yıl icerisinde neler olacağını goreceğiz." "Şimdilik Fernando'nun bir molaya ihtiyacı var. Durup neler olduğunu gormek istiyor. Uzun yıllardır yarışıyor ve artık beklemek istiyor. Bunu daha once Prost da yaptı Senna da." "Donup donmeyeceğini gercekten bilmiyorum ama şu anda bir rahatlama donemi istiyor. Kusursuz bir performans gosterdiği uc yıldı. Ama McLaren berbat araclara sahipti ve durumu gercekten sinir bozucuydu. Kendisine uygun pozisyonlar icin asla mucadele edemedi." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Briatore: Mercedes veya Ferrari Teklif Yaparsa Alonso F1'e Doner