Carlos Sainz, 2018 yılında Renault ile dengesizlik sorunları yaşadığını ve bunun da sıralama turlarındaki performansını olumsuz etkilediğini soyledi. 2019 yılında Daniel Ricciardo, Red Bull'dan Renault'ya geciş yapacak ve Carlos Sainz'ın Fransız ureticideki yerini alacak. İspanyol surucu de bundan oturu elindeki en iyi secenek olan McLaren'a gececek. Sainz, bu yıl inişli cıkışlı bir grafik cizerken, ozellikle tek turda yaşadığı zorluğu tam olarak anlamakta gucluk cektiğini soyledi. Motorsport.com'a konuşan Sainz, bu yılki performansını şoyle değerlendirdi: "Renault aracının limitlerini bulmaya calışırken biraz zorlanıyordum ve sezon boyunca mucadele ettiğim yer orasıydı." "Biraz daha fazla fren yapmam gerekiyordu ve genel anlamda dengesizlik yaşıyordum. Sezon boyunca daha iyi hale getirmeye calıştığım şey buydu; limitleri zorlamaya başladığınızda dengeyi yakalamaya calışıyorsunuz ve arac o hissi bana tam olarak vermiyordu. Sezon boyunca olan şey buydu." "Elbette biraz kafamı karıştırdı cunku sezon boyunca aracın dengesiyle adeta bir kedi ve fare gibi oynamak zorundaydık." Sainz, dengesizlik sorununun sezonun ilk bolumunde ortaya cıktığını ve bu alanda gelişim kaydedilip, sorun cozulmeye başlandığında genel anlamda daha iyi sonuclar aldığını soyledi. "Bu yıl boyunca kafamı gercekten cok karıştırdı. Bu dengesizlik kaybolsun diye surekli ayarlarla oynuyordum. Ama bazen doğru dengeyi yakalayabilmek pahasına aracın hızından odun vermek zorunda kaldım." "Genel anlamda %100'u gercekten yakalamayı başaramadım. İş son 0.2 saniyeye kaldığında bunu aractan cıkartmaya calışırken hic rahat değildim." "Bazı sıralama turlarında oldukca iyi bir iş yapmayı başardım ve son derece tutarlıydım. Ucuncu bolumde her zaman, surekli olarak limitlere cok yakındım ama Toro Rosso ve diğerlerini gecebilmek icin ekstra 0.1-0.2 saniye bulmam gerekiyorsa o 0.1 saniyeye bulmayı hic başaramadım." Sainz her ne kadar iyi puanlar toplasa da, sıralama turlarında yaşadığı bu sorunun ve zaman zaman ortaya cıkan dayanıklılık sorunlarının bu yılı umduğu şekilde bitirmesine yardımcı olmadığını soyledi. "Sezon boyunca ozellikle sıralama turlarında inişler ve cıkışlar yaşadım. Bence yarış esnasında surekli cok gucluydum, her zaman puanlar kazanabilmek adına oradaydım." "Bu acıdan sezonum hakkında karmaşık duygularım var. Tum bunları goz onune alırsak, aractan mumkun olan her şeyi cıkarttığımı duşunuyorum." "Paul Ricard ve Meksika gibi cok fazla puan alabileceğimiz yarışlar vardı ve bunlar daha fazla puan almama, haliyle de şampiyonada biraz daha yukarıda olmama yardımcı olabilirdi. Ama oralarda buyuk dayanıklılık sorunları yaşadık. Yani karmaşık duygularım var." "Kişisel anlamda ortaya koyduğum şeyin ve yaptıklarımın oldukca iyi olduğunu biliyorum. Ama Toro Rosso veya World Series'de sahip olduğum araclarla oldukca guclu bir sıralama performansım vardı ve şimdi bunu koruyamamak beni hayal kırıklığına uğratıyor." Gunluk Gazeteler