Pirelli'den Mario Isola, Formula 1'de ortaya cıkan sorunlar icin sadece lastikleri suclamanın doğru olduğunu duşunmuyor. Formula 1'de 2011 yılından bu yana Pirelli'nin lastikleri kullanılıyor ve İtalyan uretici, seriye girdiği ilk gunden bu yana FIA/F1 yonetiminin talebi uzerine daha cabuk aşınan lastikler uretiyor. Suruculer lastikler cabuk aşındığı icin lastikleri yeterince zorlayamıyorlar ve genel olarak yarış boyunca olması gerekenden daha duşuk bir tempoda gidiyorlar. Takımlar fazladan bir pit stop yapmanın daha fazla zaman kaybettirecek olmasından oturu lastikleri koruyarak tek pit stop yapmaya calışıyor. Bu yılın en buyuk problemlerinin başında bu geliyordu. Konu hakkında konuşan Isola, "Bir pit stop yapmanın bedeli ya 21 saniye ya da 22 saniye. Takımlar bu problemle karşıya karşıya kaldıkları icin suruculerini yavaşlatmayı tercih ediyorlar." "Sadece lastikleri suclamak doğru değil. Motorla ilgili pek cok kısıtlama var, yakıt tuketimiyle ilgili yine pek cok kısıtlama var. Yani pek cok şey var." "Şahsen bana kalsa ben suruculerin mumkun olduğunda zorlamasını isterdim." dedi. Isola, yarışları daha heyecanlı hale getirmek icin nasıl bir yol izlenebileceğini bilmiyor. "Belki iki pit stop zorunluluğu getirebilir ve kurallarda boyle bir şey yazdığı icin herkes cift pit stop yapabilir. Fakat boyle bir şeyde herkes aynı anda pit yapabilir ki, bu anlaması pek de kolay olay olmayan karmaşık bir problem ortaya cıkar." "Alacağımız her kararı doğru şekilde değerlendirmek gerekiyor. Bu konuyla ilgili suruculerle ve takımlarla goruşmeler yaptık. FIA ve FOM da dahil olmak uzere kimsenin mucizevi bir cozumu yok." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Isola: F1'deki Problemlerin Tek Suclusu Lastikler Değil