Pierre Gasly, Red Bull'da Max Verstappen'e karşı yarışacağı icin korkmadığını soyledi. Daniel Ricciardo'nun Renault'ya gitmesiyle birlikte Pierre Gasly'e Red Bull'un kapıları acıldı ve Fransız pilot ilk kez gelecek yıl Avusturyalı takımla yarışacak. 22 yaşındaki Gasly, Verstappen'den 18 ay daha buyuk olmasına rağmen Hollandalı pilota kıyasla daha az Formula 1 deneyimi var ve 2015 yılından bu yana F1'de yarışan genc surucu şimdiden beş yarış kazanmayı başardı. Bir yıllık deneyiminin ardından Red Bull koltuğuna gecen Gasly, "Formula 1'deki henuz ikinci sezonumu gecireceğim. Bu yuzden oğreneceğim cok fazla şey var. Kendimi geliştirmem gerektiğini biliyorum." "Ama hızlı olduğumu biliyorum. Yeteneklerimden ve becerilerimden en iyi şekilde faydalanmam gerekiyor. Aynı zamanda gelişebileceğim tum alanlarda gelişmek zorundayım." "Max'e karşı olan mucadelenin nasıl gideceğini gormek gerekiyor. Şu anda griddeki en yetenekli suruculerden birisi olduğunu biliyorum. Fakat rekabetci bir surucuyle yarışmak her zaman icin iyidir. Onu mumkun olduğunca zorlayacağım ve bir surucu olarak mumkun olduğunca gelişmeye calışacağım. Gelecek yıl nasıl sonuclar alacağımı goreceğiz." dedi. Gasly, Verstappen'in aksine Red Bull'un yeni motor tedarikcisi Honda ile bir yıllık bir deneyimi var. Aynı zamanda 2017 yılında da Super Formula icin Japonya'da vakit gecirdi. Honda'nın Mercedes ve Ferrari ile kıyaslandığında ne kadar guclu olduğu sorusuna genc yetenek, "Honda motorunun guc olarak Mercedes ve Ferrari'ye cok yakın olduğunu duşunuyorum. Honda projesine inanıyorum ve arka planda ne kadar caba harcadıklarını gorebiliyorum. Bu yuzden farkı iyice azaltacakları konusunda hicbir şuphem yok. Red Bull Racing'in deneyimi onlara yardımcı olacak." "Sezona bakarsanız Red Bull Racing yarışlar kazanabileceğini kanıtladı. Max, Meksika'da kazandı ve Brezilya'da da kazanabilirdi. Bu takımı aracı son derece rekabetci. Oyleyse, Honda motorunun ne kadar hızlı olacağını gormek gerekiyor!" "Bence ilginc bir sezon bizi bekliyor. Eğer arac savaşmamıza izin veriyorsa Max son derece guclu bir surucu olacak ve en ustte olacak. Benim de orada olduğumdan emin olmam gerekiyor." dedi. Gunluk Gazeteler