Red Bull, 2019 genc surucu programına dair planlarını acıklarken, Daniel Ticktum ve Lucas Auer, Honda Formula 1 Dream Project kapsamında Japonya Super Formula Şampiyonası'na geciş yapıyor. Avrupa Formula 3 Şampiyonası'nı Mick Schumacher'in gerisinde ikinci sırada tamamlayan Ticktum, aynı zamanda Macau Grand Prix'yi kazandı ve genel anlamda Red Bull programının bir sonraki Formula 1 pilotu olarak kabul goruyor. Bununla birlikte 2019'da Formula 1'e girmek ici yeterli super lisans puanına sahip değildi ve bunun uzerine Faenza merkezli Toro Rosso tercihini Alexander Albon'dan yana kullandı. Ticktum 2019 yılında Japonya Super Formula'ya geciş yapacak ve burada Tomoki Nojiri'nin takım arkadaşı olacak. Motorsport'un daha once acıkladığı uzere Auer, Super Formula'da Red Bull'u temsil edecek ve Ticktum'a katılacak. Caylak testinde yer alan Gerhard Berger'in yeğeni Auer, Formula 1'de Force India ile teste cıktı ve DTM'de Mercedes'le yarış kazanmayı başardı. Bununla birlikte Mercedes seriden ayrıldı ve şimdi koltuksuz kaldı. Resmi olarak Red Bull'un genc surucu programının parcası olan Avustralyalı surucu, Japonya'daki seride B-Max adına yarışacak. Red Bull ayrıca Avrupa F3 surucusu Juri Vips ve Japonya F3 Şampiyonu Yuki Tsunoda'nın surucu programında yer aldığını doğruladı. Macau'da Red Bull desteğiyle ilk yarışına cıkan Vips, FIA F3 serisinde Hitech adına yarışacak. Abu Dhabi GP3 testinde Jenzer'le piste cıkan Honda destekli Tsunoda ise, FIA F3'te İsvicreli takımla mucadele edecek. Hem Super Formula ile yapılan anlaşmalar hem de Tsunoda'nın Red Bull surucu programına alınması, Japon uretici ile Avusturyalı takım arasındaki bağların kuvvetlendiğini işaret ediyor. Red Bull onumuzdeki haftalarda daha fazla detay ve acıklama yapacağını da duyurdu. İlerleyen haftalarda Jack Doohan, Dennis Hauger, Jonny Edar ve Harry Thompson'a dair duyurular yapılması bekleniyor. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Red Bull, Honda Bağlantılı 2019 Surucu Programı Planlarını Duyurdu