Romain Grosjean, 2018 Formula 1 sezonunun ilk yarısında yaşadığı sorunları bir kez daha yaşaması halinde kendisini asla affetmeyeceğini soyledi. Fransız surucu, Avustralya GP'de guclu bir performans ortaya koyuyordu ve sezona iyi başlangıc yapmış gibiydi, ancak pit stop hatasının ardından yarışa erken veda etti. Sonrasındaki yarışlarda ise pek cok olay veya kazaya karıştı. Grosjean, Almanya GP ile birlikte eski performansını geri yakaladı ve peş peşe gosterdiği guclu performansla takımla yeni sozleşme imzaladı. Sezonu guclu şekilde bitiren Grosjean, en iyi performansını gosterebilmesi icin kış aylarında ne yapması gerektiği sorusuna şoyle yanıt verdi: "Kesinlikle bu yılla aynı hatalara sahip olmayacağım." "Eğer sezona bunun gibi bir başlangıc daha yaparsam, o zaman kendimi kesinlikle affetmeyeceğim." "Bu yıl neler olduğunu anladım ve kesinlikle cok şey oğrendim. Almanya GP'den bir hafta once menajerimi aradım ve ona 'ben geri dondum' dedim." "Aracı surmeden once bile 'geri dondum' diyebiliyordum ve oyle de oldu; Geri dondum." "Her şey yerli yerinde gibiydi. 'Bu tamam, şu tamam, şu tamam' derken hepsi geride kaldı. Harika bir deneyimdi. Farkına dahi varmadığınız şeyler, size sorun cıkarabiliyor." Grosjean, Lotus'la Formula 1'deki ilk tam sezonu olan 2012'de Belcika GP'de buyuk bir kaza yapmıştı ve o yarışın ardından bir yarıştan men edildi. Fransız pilot o yıl karıştığı kazalarla gundeme gelirken, bu yıl yaşananlar o yıla benzetildi. Bu yılki donuşunden daha fazla zevk aldığını soyleyen Grosjean, "Gercekten ilgincti. Geri donme şeklimden gercekten gurur duyuyorum. Bir noktada insanlar bırakmam gerektiğini, evimde kalmamın daha iyi olacağını duşundu. Ama ben icimde olan şeyi hissediyordum. O his icimde vardı, sadece neler olduğunu doğru şekilde anladığımdan emin olmam gerekiyordu." dedi. Grosjean, aynı şeylerin tekrar yaşanmamasını onlemek icin ne yapması gerektiğini bilip bilmediği sorusuna, "Umarım oyledir. Yine de de olana kadar bilemezsiniz. Fakat şimdiye kadar olan şeylerden hep dersler cıkardım. Aynı hatayı hic iki kez yapmadım. Umarım bunda da durum aynı olur." yanıtın verdi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Grosjean: 2018'deki Olayları Bir Kez Daha Yaşarsam Kendimi Affetmeyeceğim