Motorsport, ABB FIA Formula E şampiyonasında gelecek sezon icin hazırlanan Gen 2 modelinin kullanım suresinin 4 seneye uzatıldığını oğrendi. Formula E, oldukca agresif bir tasarıma sahip olan Gen 2 modelini 2018-2019 sezonu icin hazırladı. Bu aracla normalde 3 sene yarışılması planlanıyordu. Ancak son alınan bilgilere gore bu sure bir sene daha uzatıldı. Boylece Gen 2 Formula E aracları 2021-2022 Formula E sezonunun sonuna kadar kullanılacak. FE CEO'su Alejandro Agag, henuz bu değişikliğin resmiyet kazanmadığını ancak ureticilerden gelen talep doğrultusunda bu yonde karar alındığını soyledi. Agag, "Biz bunu onemsemiyoruz ancak onların, uzun sureli sıkı calışmalarını tanıtmaları onemli." "Bu jenerasyonda yaptığımız gibi bir şey yapacağız. 6. sezondan 7. sezona gecerken aracta yeni aerodinamik paket olacak." "Bu acıdan 7. sezonda aracta yeni bir goruntu olacak. Aynı araclarla 2 sene daha gecirdikten sonra 3. jenerasyon araca gececeğiz." dedi. Daha once 1. jenerasyon Formula E aracında, 2016/2017 sezonunda burun ve on kanat tasarımında guncelleme yapılmıştı. Gen 2'de de benzer bir guncelleme olması bekleniyor. Takımlar, Gen2 doneminin uzayan senesinde de guc unitesini geliştirmeye devam edecekler. Sadece batarya ve temel şasi tasarımı aynen devam edecek. FIA, Gen2 aracının kullanım omrunun uzatılmasıyla ilgili talebe henuz bir cevap vermedi ancak teklifin kabul gormesi bekleniyor. Gen3 aracı calışmaları icin ise Agag, "Bu konuda kendi fikrim var. Araclarda daha hafif ve ultra hızlı şarj edilen bataryaların olmasını, 2 pit stop yapılmasını hedefliyorum." "Daha fazla guc alınacak. 100 kg daha hafif bataryadan aynı guc uretilebilir. Boylece performans artar, hızlı şarj teknolojisi geliştirilebilir ve pit stoplar artar." "60 sn'lik pit stop belirlenebilir. Bu surecte istedikleri kadar şarj edip avantaj kazanmaya calışabilirler." "Ben boyle bir şey gormek istiyorum. Oyle olacak mı bilmiyorum. Biz daha cok ticari konularda karar veriyoruz. Teknik ve sportif konulara FIA karar veriyor. Son sozu onlar soyleyecekler." "Ancak cok fazla işbirliği yapıyoruz ve bu yonde ilerlemek istiyoruz." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Formula E'nin Gen2 Aracları 4 Sene Yarışacak