Marcus Ericsson, kotu zamanlarında yanında olduğu Sauber'in iyi zamanlarında yanında olamayacak olmasının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını soyledi. Marcus Ericsson 2014'te Caterham'la Formula 1'e girerken, 2015'ten bu yana Sauber adına mucadele ediyordu. İsvecli surucunun onemli sponsorları bulunuyor ve geride kalan yıllarda Sauber'in hayatta kalması icin takıma onemli bir katkı sağladı. Bu yıl kariyerinin en iyi sezonunu geciren Ericsson, buna karşılık gelecek yıl koltuğunu kaybedecek. Yeni sezonda Sauber'in ucuncu pilotluğunu yapacak ve aynı zamanda IndyCar'da yarışacak İsvecli surucu, takımın geride kalan yıllarda cok fazla zorluk cektiğini soyledi. "2015 yılında Sauber'e geldim ve buraya geldiğim zaman bazı guclu yarışlar ve guclu puanlar aldım. Başlangıcta olduka fazla puan topladık ve 2015'e harika bir başlangıc yaptık." "Ama o sezonun ortasından itibaren, 2.5 yıl boyunca adeta hayatta kalma modunda gitmek zorunda kaldık." "Takım icin son derece zor bir donemdi, gercekten hayatta kalmaktan başka bir hedefimiz yoktu. Cok fazla zorluk cekiyorduk. Giderek daha az rekabetci hale geliyorduk ve bu da bir surucu olarak durumumuzu zorlaştırıyor. Gercekten dibe vurmuştuk." Sauber'in 2018'deki temel planı Honda guc unitesine gecmekti. Ancak Monisha Kaltenborn gorevden alındı ve yerine Frederic Vasseur geldi. Vasseur, gelir gelmez anlaşmayı iptal etti ve Ferrari ile uzun vadeli bir anlaşma yaptı. "Geri donmeyi başardık ve son 12 ayda yaşadığımız bu donuşumun bir parcası olmak gurur vericiydi. Bu sezon hem benim icin hem de takım icin harikaydı." "Tum bu kotu yıllarda takımın yanındaydım, bu yıl iyi bir yıldı. Olan biten her şeyle takıma bu yolculukta yardımcı olduğumu duşunuyorum. Bu yolculuğun bir parcası olduğumu hissediyorum." "Yani tam bu noktada ayrılıyor olmak elbette uzucu cunku takım şimdi gercek anlamda adım atmaya ve daha buyuk rakiplerle savaşmaya başlıyor. Onumuzdeki yıl burada olmak guzel olurdu. Yine de boyle gidiyor. Yaptıklarımdan gurur duyuyorum." Ericsson, Charles Leclerc'le ilgili, "Onu Ferrari'de takip etmeyi cok isterim. Onumuzdeki yıl gercekten cok iyi bir iş yapabilir. Eğer iyi bir iş yaparsa benim icin de iyi olacak cunku benim daha iyi bir pilot olduğum kanıtlayacak. Takip etmesi ilginc olacak ve şahsen iyi bir iş yapacağından eminim." dedi. Gunluk Gazeteler