McLaren Operasyonlar Sorumlusu Simon Roberts, 'buyuk takımlar artık Pirelli lastiklerindeki sırrı cozdu' demek icin erken olduğunu soyledi. trf1.net'in haberine gore; Kanada GP'den sonra Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, lastiklerin etkisinin eskisi kadar olmadığını ve artık daha cok, on gruptakilerin hamurlarla ilgili meselelerin ustesinden gelmeye başladığını soylemişti; gerci Red Bull Takım Patronu Christian Horner, butun sezon boyunca lastiklerin ustesinden gelemeyebileceklerini dile getirmişti. Roberts, Hembery'nin ifadelerini vakitsiz buluyor, ama ust duzey takımların bu sorunu aşmak icin gereken kaynaklara sahip olduğunu ifade ederek yaptığı acıklamada şu sozleri sarf etti; "Acıklamalarını gordum ve duşundum ki 'Belki de bir şeyler biliyor'... Butun takımların bir şeyler oğrendiklerini duşunuyorum; şuphe yok. Birisinin bu bilmeceyi cozup cozmediğini ise bilmiyorum. İncelemeler yapabilecek buyuk takımların, her yarış ve orada edinilen bilgilerle birlikte ileri yonde adımlar atacağını duşunuyorum. Kanada'da cok şey oğrendik ve bu bize fayda sağladı. Meselenin ustesinden gelip gelmediğimiz konusunda ise bir şey soylemek istemem. Valensiya'da 1-2 olursak, cok iyi bir iş cıkardık derim." K __________________