Lewis Hamilton, eğer planlanan Londra Grand Prix'i gercekleşirse, ulkesinin iki Grand Prix duzenleme şansını hak ederek elde etmiş olacağını soyledi McLaren'in sponsoru Santander'in Londra'da yeni bir pist inşa etmek uzere projesini acıkladığı Perşembe gunku etkinlikte konuşan Lewis Hamilton, Silverstone'un yanı sıra başkent yakınlarında ikinci bir Grand Prix'in oldukca mumkun gorunduğunu soyledi. "İspanya ve Almanya gibi İngiltere'de de iki Grand Prix olabilir. Bunun Formula 1'e hareket getireceğini ve tamamen hakedilmiş olacağını duşunuyorum. Silverstone benim ulkemde bir yarış olmasının yanı sıra pistlerin kralı ve gercek bir yarışcı pisti. Londra Grand Prix'i ise tamamen frklı bir oneriyle geliyor. Evimizdeki taraftarlarımız icin harika bir şey olur bu, oyle değil mi?" CGI video tekniği ile hazırlanan Santander pisti modelinde arka planda Buckhingam Sarayı ve Parlamento Binası da yer alıyor. Jenson Button'da Londra'da duzenlenecek bir Grand Prix'in Londra'yı bir spor başkenti haline getirmekte onemli rol oynayacağını duşunduğunu soyledi. "Londra'da taksi'nin arka koltuğunda giderken şu viraj iyi bir yarış pistinde olabilir diye duşunduğum zamanlar olmuştu. Eğer Londra'da bir Grand Prix'imi olursa bu şehrin sportif faaliyetlerdeki yeri ve izleyenler icin harika olacaktır." "Regent Caddesi'nde birkac yıl once bir cadde gosterisi yapmıştık ve izlemeye yarım milyon insan gelmişti. Guzergah uzerinde bulabildikleri her noktadan, teraslar ve balkonlardan bizi izleyen binlerce insan olduğunu hatırlayabiiyorum." kaynak __________________