Eski Formula 1 pilotu Giancarlo Fisichella, Michael Schumacher'e olan hayranlığını dile getirdi 1996-2009 yılları arasında Minardi, Jordan, Benetton, Sauber, Renault, Force India ve Ferrari takımları adına yarışan Giancarlo Fisichella, ozellikle 2005 ve 2006 yıllarındaki performansıyla hatırlanıyor. Fisichella o donem, Ferrari ve Michael Schumacher'i mağlup eden Renault'da yarışıyordu ve Fernando Alonso'nun takım arkadaşıydı. Schumacher 2013 yılında gecirdiği kayak kazasının ardından ciddi bir kafa travması gecirmişti. Schumacher hakkında konuşan Fisichella, şoyle dedi: "Arkadaştık. O gercek bir futbol taraftarıydı ve duzenli olarak futbol oynardık." "Bir meslektaşı olarak onun inanılmaz bir rakip olduğunu soyleyebilirim, Formula 1 tarihini yeniden yazdı." "Onunla yarışmak bana cok şey kattı. Birkac kez onundeydim ve bu gurur vericiydi cunku o gercekten buyuk bir bir şampiyondu." "Bir yarış pilotu olarak hayatını surekli olarak tehlikeye atan birinin, kayak yaparken duşerek ağır şekilde yaralanması acımasız bir kader..." "Onu kucaklamak ve onunla konuşmak istiyorum. Oğlu Mick'in ne kadar iyi geliştiğini, yarışlar kazandığını ve belki bir gun babası gibi bir dunya şampiyonu olacağını soylemek istiyorum." "Tum kalbimle tekrar normal bir hayat gecirmesini diliyorum. Kimse bana durumu hakkında bir şey soylemiyor ya da ne soyleyeceğini bilmiyor. Bu beni cok uzuyor." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Fisichella: Schumacher F1 Tarihini Yeniden Yazdı