Brendon Hartley, bu yıl ortaya koyduğu performanstan oturu mutlu olduğunu ve spordan başı dik ayrıldığını soyledi. Brendon Hartley, WEC'te gosterdiği başarılı performansın ardından 2017'de Toro Rosso ile Formula 1'de yarışmaya başladı ve şimdiye kadar cıktığı 25 yarışta sadece dort puan topladı. En iyi sıralama sonucu altıncılık olan Hartley, bir yarışta dokuzuncu olurken, iki kez de onuncu oldu. Bu yıl istenilen puanları bir turlu toplayamadığı icin yeni sezonda yerini Alexander Albon alacak. Yeni Zelanda basınına konuşan Hartley, "LMP1'de Porsche ile on tarafta mucadele ediyorum ve Formula 1'de mucadele etmek icin hazırdım. Medyanın ilgisi daha fazlaydı ve buna alışmak icin biraz zamana ihtiyacım vardı. Aynı zamanda bu baskı beni duşunduğumden daha iyi hissettirdi. Sezon boyunca giderek daha rahat hissettim." "Sezonun başlangıcında benimle ilgili pek cok soylenti cıkmaya başladı ve bu gercekten şaşırtıcıydı cunku uzun vadeli anlaşmam vardı." "Formula 1'e gelirken dunya şampiyonu olmuştum, Le Mans 24 Saat'i kazanmıştım ve ertesi yıl buraya geldim. Sadece iki ya da uc yarış sonra soylentiler cıkma ya başladı ve kısa vadeli geleceğim hakkında pek cok soru sorulmaya başlandı." "Bununla baş etme şeklimi sevdim. Diğer insanların belki de potansiyel olarak sorun yaşayacağı koşullardı ve aslında bundan daha da guclenerek cıktım. Savaştım, sezon boyunca geliştim." "Basında surekli olarak 'gelişmeye ve takım arkadaşını yenmeye ihtiyacı var' denildi. Aslında sezon sonunda performansımın zirvesinde olduğumu hissettim. Honda ile harika bir ilişkim vardı. Toro Rosso'daki personelle de iyiydim. Takım arkadaşımla baş edebiliyordum." "Yani durumu ele alış şeklimden ve sezon boyunca kaydettiğim gelişimden gurur duyuyordum." "Formula 1 cok karmaşık bir dunya cok fazla para var. Cok fazla politika var. Suruculerin takımda kalması ya da ayrılmasının ardında sadece saf performans yatmıyor, ya da bir surucu olarak her şey sizin elinizde değil." "Ne olursa olsun padokta başım dik ayrılıyorum. Sezonun ardından oldukca harika bir deneyim kazandım. Dunyanın gorduğu en hızlı Formula 1 araclarını kullanma deneyimi yakalamak harikaydı. Gurur duyabileceğim cok şey var." "Formula 1 kapısının tamamen kapandığını soyleyemem. On yıl once bu kapı kapanmıştı ama tekrar acabileceğimi kanıtladım. Bir super lisansım var. Formula 1 deneyimim de var. Kesinlikle kendimden utanmıyorum ve hicbir kapının kapalı olduğunu duşunmuyorum." dedi. Gunluk Gazeteler