Max Verstappen, Red Bull'un 2019'da daha guclu bir araca sahip olmak icin cok calıştığını soyledi. Max Verstappen, 2018 yılına istediği gibi bir başlangıc yapamamasına karşın sezon ilerledikce performansını yukseltti ve sezonu oldukca guclu şekilde tamamladı. İkinci yarıda sadece Lewis Hamilton'dan daha az alan ve şampiyonayı Kimi Raikkonen'in hemen arkasında dorduncu sırada tamamlayan Hollandalı pilot, gelecek yıl daha guclu bir sezon gecireceklerinden emin gorunuyor. Hollandalı pilot, "Her şey oldukca umut verici gorunuyor. Ama ben her zaman gercekci olmaya calışıyorum. O yuzden bekleyip gormek istiyorum." "Her şeyden once harika bir arac uretmek zorundayız. Sonrasında dayanıklı bir motorumuz olmalı, aynı zamanda bize daha fazla guc vermeli." "Bana sorarsanız mucadele olacağız ama once kış testlerine katılmalıyız ve sonrasında neler olacağını gormeliyiz." Red Bull, bu yıla son yıllardan farklı bir tasarım programıyla başlarken, sezon boyunca RB14'u agresif şekilde geliştirmeyi başardılar ve her iki pilot da -Verstappen ve Daniel Ricardo- ikişer galibiyet almayı başardı. "Gelişebilmek istiyoruz ve bunun icin cok zorluyoruz. Temelde iyi bir aracımız var ve zaten cok zorluyoruz. Diğer tarafta aynı şeyi Mercedes ve Ferrari de yapıyor." Verstappen, Red Bull ve Honda'nın şampiyon olabileceği bir paket sunması halinde şampiyonluk unvanını kazanıp kazanamayacağı sorusuna, "Bu her zaman cevaplaması zor bir sorudur cunku Formula 1'de araca cok bağımlısınız. Demek istediğim, biraz geriye doğru bakarsak Lewis ilk yılında şampiyonluk savaşı verdi ve şampiyonluk icin hazır olduğu goruluyordu." "Elbette her zaman bir yıl icerisindeki işleri daha iyi şekilde yapabilirsiniz, ama bu her yıl icin aynıdır. Gunun sonunda şampiyonluğu kazansanız bile her zaman daha iyi yapabileceğiniz şeyler vardır." "Yani evet, eğer kazanabilecek bir paketimiz olsa bile belki de hata yaptığımız ya da daha iyi şeyler yapabileceğimiz hafta sonları olabilir. Umarım once o pakete sahip oluruz." yanıtını verdi. Verstappen gelecek yıl Red Bull'da ilk kez Daniel Ricciardo dışında biriyle -Pierre Gasly ile- calışacak. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: Red Bull 2019'da Daha Guclu Bir Arac Uretmek İcin Cok Calışıyor