FIA GT Uluslar Kupası'nı ulkemize getiren pilotlardan Salih Yoluc onemli acıklamalarda bulundu. Yoluc, "Maalesef ulkemizde holiganlık yapamayacağın, kavga edemeyeceğin spor dalına pek bir ilgi olmuyor. WEC'de yarışıyorum ama ulkede kac kişinin haberi var inanın bilmiyorum." dedi. Bu sene Dunya Dayanıklılık Şampiyonası'nda (WEC) TF Sport takımıyla mucadele eden Salih Yoluc, ilki gercekleştirilen FIA GT Uluslar Kupası'nda Turkiye'ye zaferi getiren iki pilottan biriydi. Ayhancan Guven ile birlikte gosterdiği performansla tum Turkiye'nin gundemine oturan Yoluc, Motorsport Turkiye'ye ozel acıklamalarda bulundu. Ozellikle sosyal medyada konuşulan podyum fotoğrafından, genel kariyerine kadar konuşan başarılı sporcu, Uluslar Kupası oncesinde sponsor arayışına girmediklerini belirtti. Yoluc, "Uluslar Kupası sureci oyle karmaşık bir değildi. Ayhancan bana bu yarıştan bahsetti, benim de kafama yattı, ayarladık ve yaptık. Favorilerden biri olacağımızı biliyordum henuz girmeden, Ayhancan’a da soylemiştim, yani bizim icin surpriz bir sonuc oldu diyemem acıkcası." dedi. 'Yarıştan sonra da henuz ilgilenen olmadı' "Sponsor arayışına ozel olarak girmedik, benim amacım zaten sponsorsuz saf ay-yıldızlı bir tulumla cıkmaktı, o yuzden cok enteresan bir şey olmadıkca niyetimiz buydu. Yarışı duyurduktan sonra da ilgilenen olmadı ama orası doğru." Yoluc, şu an dunyanın en prestijli motor sporları organizasyonlarından biri olan Dunya Dayanıklılık Şampiyonası'nda yarışıyor ve son olarak da Asya Le Mans'ta United Motorsports ile ucuncu oldu. Genel kariyeri ile ilgili ise Yoluc, "Bugune kadar kendi kişisel sponsorlarım SuCo ve Esmotor dışında kimseyle bir sponsorluk anlaşması yapmadım veya bağlantıya gecmedim, benimle de bağlantıya gecen olmadı. Ayhancan da sanırsam cok farklı durumda değil, TOSFED dışında bildiğim kadarıyla pek bir destek vereni yok." ifadesini kullandı. "Maalesef ulkemizde holiganlık yapamayacağın, kavga edemeyeceğin spor dalına pek bir ilgi olmuyor. Ben bu senenin başından beri FIA WEC'te (Dunya Dayanıklılık Şampiyonası) yarışıyorum F1’den bir onceki seviye bu. Ve sadece yarışmakla kalmıyorum, şampiyonluk mucadelesi de veriyorum. Sportscar racing icin daha otesi yok, ama ulkede kac kişinin haberi var inanın bilmiyorum." "En cok kendimle mucadele ediyorum" "En cok mucadele ettiğim şey kendimim bence. Ben 2015’ten beri faal olarak yarışıyorum, karşısına cıktığım insanlar 6-7 yaşından beri karting ustunde ve sonrasında araba ustunde olan insanlar. Hızlı bir şekilde tecrube ve hız kazanmaya calışıyorum, kısa zamanda iyi yol kat ettiğimi duşunuyorum ancak daha gidecek cok yol var." "Bu yuzden bazen kendimi fazla zorluyorum, tabii bunun karşılığını alamadığım oluyor zaman zaman, ama pes etmeden devam ettikce gerisi geliyor ve eminim ki daha da gelecektir." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Yoluc: Sponsor Arayışına Girmedik, İsteğim Saf Ay-Yıldızlı Tulumla Yarışmaktı