Romain Grosjean, Formula 1'de yarış kazanabilecek yeteneğe sahip olduğunu ancak bunun icin gereken araca sahip olmadığını soyluyor. Grosjean, 2012 yılında Formula 1'de Lotus'la tam zamanlı olarak yarışmaya başlamış ve ilk iki yılında zaman zaman podyuma cıksa da ozellikle 2012'de karıştığı kazalarla gundeme gelmişti. Fransız pilot pek cok kez podyuma cıkmasına rağmen hic galibiyet alamadı ve son podyumunu 2015 yılında Mercedes motorlu Lotus'la aldı. 32 yaşındaki pilot, Formula 1'de başarılı olabilmek iyi bir araca sahip olması gerektiğinin farkında olduğunu soyluyor. "Bir yarışı kazanabilmek icin en iyi iki aractan birisine ihtiyacınız vardır, bunun farkındayım, o aracı bana verirseniz o zaman kazanabilirim. Bir gun dunya şampiyonu olmamam icin hicbir sebep goremiyorum." "Kazanmam gereken iki buyuk yarış vardı ama şans benimle olmadı. Almanya 2013'u kazanabilirdim ancak Marussia motor patlattı ve yanda durdu, arac geri geri piste gidince guvenlik aracı piste girdi ve Vettel kazandı." "Sonrasında Valencia 2012 yarışını kazanabilirdim ancak alternator problemi ortaya cıkmıştı." Grosjean, 2012 Belcika GP'sindeki buyuk kazayı başlatan isim olmuş ve bunun uzerine bir yarıştan men edilmişti. "Formula 1'e geldiğimde sadece hızlı gitmeyi duşunuyordum ama Formula 1, diğer kategorilerden cok daha karmaşık bir seri. Evet, hızlı gitmeniz gerekiyor ama aynı zamanda aracı geliştirmeli, doğru ayarları bulmalı ve her şeyi doğru yapmalısınız." "Yeni gelen genc yetenekler gercekten cok hızlılar ama onlar bir aracı geliştirmeleri gerektiğini bilmiyorlar, o durumda değiller." "Formula 1'de gelişmek icin cok az zamanınız oluyor. Zayıf elinizi geliştirmek icin her gun oynamaya gittiğiniz bir tenis gibi değil. Formula 1'de ne kadar deneyimliyseniz o kadar iyi oluyorsunuz." Fransız pilot, 2012-2015 arası Lotus'la mucadele ederken, 2016'da Haas'a gecmişti. "Bu projeye katıldığımda Ferrari bize suspansiyon, vites kutusu, motor ve hidrolik veriyor ve o zaman 'eğer bunlara sahipsek ki muhtemelen dunyanın en iyi partnerine sahibiz, o zaman kendi şasimizi ve kendi aerodinamik parcalarımızı yapmaya odaklanmalıyız.' diye duşundum. Bazı aerodinamistlerle tanıştım ve suruculerin ne istediğini ve takımın neye ihtiyac duyduğunu cok iyi anladılar." "Her zaman en iyisini elde edemeyeceğimiz zamanlar olacağını biliyordum, ama harika zaman olacağını da biliyordum." "Bu buyuk bir mucadeleydi ve buyuk bir bilinmeyendi. Ama Haas'ın geride kalan 3 yıl icinde başardığı şeyler inanılmazdı. Formula 1'de daha once hic gorulmedi, gelişim miktarımız cok fazla." Haas ozellikle sezonun ilk yarışında Mercedes, Ferrari ve Red Bull'un gerisinde dorduncu takım goruntusu cizerken, McLaren ve Renault gibi takımları gecmişti. "Bu takımlar cok buyuk kaynaklara ve 500 ya da 600 calışana sahipler. Biz onlarla mucadele edebiliyoruz. Bu zaten başlı başına bir başarı. Eğer gelişim seviyemizi koruyabilirsek ve bu adamların performansına ayak uydurursak bu etkileyici olacak." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Grosjean: Formula 1'de Sadece En İyi Aracla Yarış Kazanabilirsiniz