Nicky Catsburg, onumuzdeki hafta Jerez'de yapılacak caylak testinde BMW M4 DTM'i kullanacak dort surucuden birisi olacak 30 yaşındaki Catsburg, 10-12 Aralık tarihleri arasında yapılacak uc gunluk teste genc surucu Mikkel Jensen, Porsche Supercup surucusu Nicky Yelloly ve Guney Afrikalı surucu Sheldon van der Linde'ye katılacak. Yeni gelen suruculer icin bir "referans noktası" olması icin Jerez'e DTM surucusu Philipp Eng de gidecek. BMW, uzun suredir birlikte yarıştığı Augusto Farfus'un takımdan ayrılmasının ardından 2019 yılı icin en az bir boş koltuğa sahip durumda. BMW'nin bu yılki GTE Programının bir parcası olan ve onumuzdeki sezon WTCR'de Hyundai'ye gececek Catsburg'un koltuk icin secenekler arasında yer aldığı goruluyor. BMW motor sporları şefi Jens Marquardt, konu hakkında şoyle dedi: "Şimdi genc surucu testi yaklaşıyor ve neler olacağını goreceğiz. Aklımızda bazı duşunceler var ama paylaşma seviyesinde olan hicbir şey yok." "Oldukca başarılı bir genc surucu programına sahibiz ve zaten seceneklerimiz belli. Bir tablomuz var, ama bu tabloyu onaylamak icin teste ihtiyac duyuyoruz." dedi. Ancak Catsburg, Motorsport.com'a verdiği demecte Farfus'un yeri icin kendisini bir aday olarak gormediğini soyledi. "Uzun zamandır boyle bir aracı denemek istemiştim. Bunu sadece aracı surmek icin bir fırsat olarak goruyorum. Bu dunyanın en iyi şampiyonlarından birisi ve gercekten havalı." "Kendimi bir DTM surucusu veya koltuk adayı olarak gormuyorum. Surpriz bir davet geldi. Şahsen Formula araclarını hic surmedim ve DTM surucu profiline sahip değilim. Belki de DTM'in kendim icin biraz fazla yuksek buluyorum. Bu yuzden testi guzel bir fırsat olarak goruyorum. Sadece eğlenmeye calışacağım." Audi teste Andreas Bakkerud ve Frederic Vervisch başta olmak uzere altı surucu ile katılacak. Diğer tarafta ITR ile anlaşması gereği Jerez'de olması gereken Mercedes'in hangi suruculerle calışacağı bilinmiyor. Gunluk Gazeteler