Force India surucusu Sergio Perez, bu yıl Esteban Ocon'dan cok daha iyi bir yarış temposuna sahip olduğunu ve ust uste ikinci kez Fransız surucuyu gectiği icin mutlu olduğunu dile getirdi. İki Force India surucusu, 2018 yılında birlikte ikinci yıllarını gecirirken, Sergio Perez sezonu sekizinci, Esteban Ocon ise 12. sırada tamamladı. İkili arasındaki puan farkı ise sadece 13'tu. Bununla birlikte sıralama turlarındaki mucadelelerde Ocon'un ustunluğu vardı ve Perez'i 16'ya 5 gibi net bir farkla mağlup etti. Motorsport.com'a konuşan Perez, "Bence sonuclar oldukca net. Sıralama turlarında fark cok, cok kucuk olsa bile benden daha iyiydi. Yarışta ise ben ondan daha iyiydim." "Daha iyi bir yarış tempom vardı ve daha fazla puan toplamayı başardım. En iyi sonucları ben aldım, yine de gercekten cok yakındı." dedi. Sezonun en yakın mucadelesi 0.066 saniye ortalamasıyla Williams pilotlarına aitti. Ayrıca Renault'da Nico Hulkenberg, sezon boyunca 0.101 saniye daha hızlıydı. Ocon ise bu yıl ortalama olarak Perez'den 0.115 saniye daha iyi bir performans sergiledi. "Fark gercekten cok kucuk, ama coğu zaman bir avantaja sahip olması tesaduf değil. Soyleyecek cok şeyim yok." "Sıralamalarda avantajlı olduğunu duşunuyorum. Doğrusu bu yıl aracta o kadar da rahat değildim. Sezon boyunca denge konusunda zor zamanlar gecirdim, ama yarışta en iyisini yapmayı başardım. Sıralama turlarındaki fark cok kucuk, ancak yarışlardaki fark daha buyuk." "Burada yeni olduğum donemde herkes benim hakkımda konuşuyordu ve ben de Esteban gibi geleceğin yıldızıydım, ama gunu sonunda sonuclar onemli." "Gecen yıl diğerlerinin en iyisiydim, tum takım arkadaşlarımı yendim... Sonunda elde ettiğiniz sonuclar, insanların soylediklerinden daha yuksek sesle konuşuyor." Perez, 2011 yılında Kamui Kobayashi, 2013 yılında Jenson Button ve 2014 yılında Nico Hulkenberg'e gecildi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Perez, Ust Uste İkinci Kez Ocon'u Mağlup Ettiği İcin Mutlu