Daniel Ricciardo, 2018'in kariyerinin en zorlu ve en yoğun yılı olduğunu soyledi. Daniel Ricciardo, uzun suredir birlikte calıştığı Red Bull'dan sezon sonunda ayrıldı ve yeni sezonda Renault'ya gececek. Ricciardo, ozellikle ikinci yarıda kabus gibi bir donem gecirdi ve pek cok kez yarış dışı kaldı. Sezonu altıncı sırada tamamlayan Ricciardo, sezonu şoyle değrlendirdi: "2018 kariyerimin en zorlu sezonuydu, buna kesinlikle katılıyorum. Sadece sonuclardan bahsetmiyorum, her şeyiyle en zoruydu." "Sozleşme konuları vardı. Monaco duygu olarak en yukseğiydi, yarış dışı kalmak en kotu anlarıydı. Şimdiye kadar yarıştığım en zorlu ve yoğun sezondu..." "Sonucları bir kenara bıraksak bile cok fazla şey oldu. Mutluluğun zirve yaptığı anlar vardı, ama uzuntunun zirve yaptığı da oldu." "Pek cok kez yarış dışı kaldım, cılgıncaydı! Ama aynı yıl Monaco ve Cin gibi zaferler aldım. Cok zor bir sezondu." "Cin mesela harikaydı, aslında yıl boyunca yaşadığım şeyleri ozetleyen bir hafta sonuydu! İnişler ve cıkışlar vardı, hayal kırıklığı ve neşe vardı. Pazar gunu podyuma cıktım... O hafta sonu elde ettiğim şeyle değil, takımla gurur duyuyordum. Pazar gunu oğleden sonra o noktaya ulaşmama yardım eden herkesle gurur duydum." "Ayrıca yarışın liderliğini almak icin yaptığım gecişin yılın gecişi ya da boyle bir şey olduğunu duydum ki, bu guzeldi. Kesinlikle harika bir hafta sonuydu." Ricciardo, Renault kararıyla ilgili, "Yarış kariyerim boyunca şimdiye kadar aldığım en zor karar buydu. Aslında dunyada yaşadığım 29 yıl boyunca aldığım en zorlu kararlardan biriydi. Benim acımdan ilerlemek ve başka bir yerde yeni bir başlangıc yapmak icin iyi bir zaman geldiğini hissettim. Benim icin doğrusu olduğunu duşunuyorum. Renault ile yarış konusunda son derece heyecanlıyım." "Renault'nun hedeflerine ulaşabilmek icin yapması gereken cok fazla şey olduğunun farkındayım. Fakat iki yıl icerisinde kaydettikleri ilerlemeden oldukca etkilendim." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ricciardo: 2018 Kariyerimin En Zorlu Sezonuydu