Ferrari Surucu Akademisi surucusu Giuliano Alesi, 2019 yılında Trident Racing'le Formula 2'de yarışacağını acıkladı. Eski Formula 1 pilotu Jean Alesi'nin 19 yaşındaki oğlu Giuliano, son uc sezonda GP3'te Trident takımı adına mucadele etmişti. Beşinci bitirdiği 2017 yılında uc yarış kazanırken, bu yıl daha zor bir sezon gecirdi ve sadece tek zaferle yedinci oldu. F2 testinde Trident direksiyonuna gecen Alesi, iki gun boyunca suruş yaptı ve 2019'da İtalyan takımla yarışacak. Alesi, "Bu kesinlikle harika bir fırsat ve oncelikle Trident'e Formula 2'de yarışma fırsatı verdikleri icin cok teşekkur ederim. Bu benim icin buyuk bir zevk olacak. Bu yeni bir kategori ve piste cıkmak icin sabırsızlanıyorum." "Maalesef bu yıl hic de umduğumuz gibi gitmedi ama 2019'da Trident ile başarılı bir sezon gecirmek icin sabırsızlanıyorum. Kış boyunca cok calışacağız ve sezon boyunca olabildiğince guclu olmaya calışacağız." dedi. Alesi, Abu Dhabi'deki testin ilk gununu 13. sırada tamamlarken, ertesi gun altıncı en hızlı zamanın sahibi olmuştu. Alesi, "İlk testten memnunum cunku iyi bir tur zamanı atmayı başardım. Son gun altıncı oldum ve guzeldi." "Formula 2 aracıyla ilk deneyimimdi. Bu yuzden sektorleri mukemmel şekilde bir araya getiremedim. Yine de genel anlamda iyiydi. İyi bir başlangıctı ve calışmaya devam ediyorum." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Alesi, Trident ile Formula 2'de Yarışacak