Kimi Raikkonen, Sauber'in 2019 sezonunda iyi bir arac uretebilmek icin ihtiyac duyduğu her şeye sahip olduğunu soylerken, takımla yaptığı ilk testi de değerlendirdi. Raikkonen, Ferrari ile gecirdiği beş yılın ardından 2001 yılında Formula 1 kariyerine başladığı Sauber'e gecme kararı aldı ve takımla cok yıllık anlaşma imzaladı. Gecen hafta Abu Dhabi'de yapılan sezon sonu lastik testinde Sauber aracıyla ilk kez piste cıktı. Sauber bazı zorlu yılların ardından yeni bir yapılanma surecine girerken, Raikkonen'e gore Frederic Vasseur'un yaptığı hamleler ve ortaklıklar takımı cok daha iyi bir pozisyona getirdi. Cuma gunu Rusya'da duzenlenecek odul toreni oncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Raikkonen, "Elbette heyecanlıyım cunku Ferrari'den farklı bir takım. Daha once bu takımda bulundum. Şimdi o takımdan farklılar cunku takımda pek cok farklı insan var." "Gereken butun araclara sahipler. Harika bir ruzgar tuneline sahipler. Harika bir arac uretmek icin gereken her şey var. Gelecek yıl Ferrari motoruna sahip olacağız, bu yuzden tam olarak neye sahip olacağımızı biliyoruz ya da ne yapacağımızı biliyoruz." "İyi bir iş yapamamamız icin hicbir sebep goremiyorum. Gelecek nasıl neler olacağını goreceğiz. Benim acımdan aracı surmek ve duzeltmemiz gereken bazı şeyler olup olmadığını gormek oldukca onemliydi. Ama oldukca normaldi." Bu yıl Ferrari ve Sauber arasındaki performans farkına rağmen Raikkonen, 2018 aracının bu yılki Ferrari'den farklı olmadığını soyledi. "Kullandığım araca cok benziyordu. Daha farklı olmasını bekliyordum. Elbette farklı bir arac, farklı gorunuyor ama durust olmak gerekirse duygular farklı değildi." "Sadece lastikleri test ettik. Herhangi bir ayar calışması yapmadık. Sadece tur attık ve nasıl bir şey olduğunu gormeye calıştık. İlk deneyimim iyiydi." Gunluk Gazeteler