Lewis Hamilton ve Mercedes, Rusya'da duzenlenen FIA Odul Toreni'yle birlikte beşinci şampiyonluk kupasını aldılar. Lewis Hamilton 2018 sezonunun ozellikle ikinci yarısında harika bir performans ortaya koydu ve en cok puan toplayan isim olarak şampiyon olmayı başardı. Sezon boyunca en cok yarış kazanan, podyuma cıkan ve pole pozisyonu alan ismi olan Hamilton, kariyerinin beşinci şampiyonluğunu yakaladı. FIA Odul Toreni, Cuma gunu Rusya'da gercekleştirildi ve Hamilton beşinci şampiyonluğun kupasını FIA Başkanı Jean Todt'un ellerinden aldı. Hamilton, "İki yıllık yeni anlaşma imzaladım. Toto ile on saat suren bir goruşmeydi! Bu iyi ve onumuzdeki birkac yıl icin heyecanlıyım." "Yarışların bitmesinden memnunum cunku gelecek yıl cok zor olacak. Sezonlar giderek daha da uzuyor. Ne kadar surecek bilmiyorum ama şu anda onumuzdeki iki yıl benim icin iyi. Yine de yarışmayı seviyorum, belki de daha uzun surer, kim bilir?" "Aslında ailem de burada olmak istiyordu ama vize konusunda problem yaşadılar." dedi. Ote yandan Mercedes takım patronu Toto Wolff da beşinci takımlar şampiyonluğu kupasını F1'in patronu Chase Carey'nin elinden aldı. Toto Wolff, "İnanılmaz bir sezondu. Ferrari ile savaşmak zevkli miydi? Hayır cunku gercekten zordu! Ama geriye donup bakarsak başka turlusu olmazdı. Motor sporlarının zirvesindeyiz ve rakiplerimizin guclu olmasını bekliyoruz. Sonucta bu sonucu daha keyifli yapıyor." dedi. Ayrıca sezonu ikinci sırada tamamlayan Sebastian Vettel ve ucuncu sırada noktalayan Kimi Raikkonen, ikincilik ve ucunculuk kupalarını aldılar. Gunluk Gazeteler