Toto Wolff, Michael Schumacher'n oğlu Mick'in Formula 1'de başarılı olabileceğine inandığını soylerken, bunun Mercedes'le bile gercekleşebileceğini dile getirdi. Yedi kez dunya şampiyonu Schumacher, 2006 sonunda emekli olmasının ardından, 2010'da spora donen Mercedes'in teklifini kabul etmiş ve 2010-12 arası uc yıl Alman takımla mucadele etmişti. Efsane pilotun oğlu Mick, Avrupa Formula 3 sezonunda guclu bir performans ortaya koydu ve Mercedes motorlu aracıyla serideki ilk şampiyonluğunu yakaladı. Mick şu anda herhangi bir Formula 1 takımıyla anlaşmalı olmamasına rağmen, Formula 3'te Mercedes motoruyla mucadele ediyor ve babasının eski takımı Ferrari de 19 yaşındaki surucuyle ilgileniyor. 2013 yılının sonunda kayak kazası geciren Schumacher, o gunden bu yana goruntulenmezken, oğlu gelecek yıl Prema ile Formula 2'ye adım atacak. Mercedes takım patronu Toto Wolff, Cuma gunu Rusya'da verdiği demecte, Schumacher'in Alman ureticinin genc surucu programının bir parcası olmayı isteyip istemediği sorusuna, "Heyecan verici bir genc cocuk." dedi. "Bu yıl Mercedes motoruyla Formula 3 şampiyonluğunu aldı ama Mercedes-Benz genc surucu programının bir parcası değil." "Bence ona biraz zaman vermeliyiz. Tum zamanların en başarılı yarış surucusu olan babasından gelen inanılmaz bir mirasa sahip." "Formula 3'u kazandı ve ilk centiği attı. Şimdi F2'ye gidiyor ve pek cok deneyimli surucuye karşı yarışacak. Bu zor olmalı." "Formula 1'de başarılı olabilecek potansiyele sahip olduğundan hicbir şuphem yok. Belki bunu bizimle başarır, belki de başkasıyla." dedi. Mercedes genc suruculere yardım etmeye devam edecek Wolff, genc suruculere Formula 1'de yer bulamadıkları icin genc surucu programını tekrardan gozden gecirebileceğini soyluyordu. Bu sezon Mercedes'in genc suruculerinden sadece Esteban Ocon Formula 1'de yarıştı. Pascal Wehrlein, iki yıllık Formula 1 macerasının ardından koltuksuz kaldı ve Mercedes'le yollarını ayırdı. 2019'da ise Ocon kenarda beklemek zorunda kalacak ve George Russell, F1'e adım atacak. Wolff, surucu programının geleceğini şoyle yorumladı: "Mercedes'in oynadığı rol gercekten cok onemli. Michael Schumacher, spor otomobillerine Mercedes'in genc surucusu olarak başladı ve tum zamanların en iyi surucusu haline geldi." "Bugun, tıpkı gecmişte olduğu gibi Pascal Wehrlein, Esteban Ocon ve George Russell gibi genc suruculerle ilgileniyoruz. Bu cocukların Formula 1'e başarılı şekilde gecmelerini, kendi kariyerlerini oluşturmalarını ve Mercedes'te kalmalarını umuyoruz." "Şahsen onlara kocluk ve mentorluk yapmaktan memnun olduğumuzu, bunun bize zevk verdiğini duşunuyorum. Mercedes'in genc surucu programında oynadığı rolun son derece onemli olduğunu duşunuyorum." dedi. Gunluk Gazeteler