Gelecek yıl Red Bull ile yarışacak Pierre Gasly, hedefinin dunya şampiyonluğu olduğunu ve kimseden korkmadığını soyledi. Pierre Gasly, Toro Rosso ile gecirdiği ilk tam sezonun ardından yeni sezonda Red Bull adına yarışacak ve boylelikle tıpkı Verstappen gibi henuz ikinci yılında cok daha rekabetci bir aracla mucadele edecek. Simulator calışmalarına başladığını soyleyen genc surucu, "Abu Dhabi Grand Prix'si sonrası Red Bul Racing'e katıldım ve onlarla test yaptım. Aracı biraz daha anlamam gerekiyordu ama benim icin muhendislerle iyi bir ilişki kurmak daha onemliydi. Sonrasında iki gunluğune Dubai'de tatil yaptım. Kısa bir sure sonra farklı odul torenleri icin Avrupa'ya gectim. Ayrıca bu hafta simulatorde calışmaya başladım, fabrikada iki gunluk calışmam vardı." "Red Bull Racing iyi bir araca sahip. Yine de gelecek yıl aerodinamik kurallar değişiyor ve arac temel anlamda değişecek. Farklı bir aracla karşı karşıya olacağız. Bu yuzden tamamen farklı olacak. Henuz 2019 aracını test etmesek bile takımla kaynaşmaya başladım. Yavaş yavaş ilişkimizi arttıracağız. Milton Keynes'te simulator calışmalarına devam edeceğim." "Henuz tatil yapmadım. Bugun Japonya'daki Honda fabrikasına gideceğim ve geleneksel bir toplantı yapacağız. Sezon boyunca yaşananlardan oturu teşekkur edeceğiz. Honda suruculeri burada bir araya geliyorlar ve hafta sonunu beraber geciriyorlar. Gelecek hafta tekrar simulator ustunde calışmak icin Avrupa'ya doneceğim." dedi. Gasly, Bahreyn GP ile ilgili şoyle dedi: "Bahreyn'deki dordunculuk en iyi sonucumdu ve tabii ki cok duygusaldı. Gercekten boyle bir sonuc almayı hic beklememiştik cunku henuz ikinci yarışımızdı. Honda ile yeni bir ortaklığımız vardı, ilişkimiz cok tazeydi. Yani hayalimiz boyle bir sonuc almak değildi. İlk puanlarımı orada aldım, en iyi sonucumu da orada aldım. Bu tabii ki ozeldi. Bahreyn'i hep hatırlayacağım." "Helmut Marko yarıştan sonra beni tebrik etti. O genc surucu programını yonetiyor. 2013 yılında benimle iletişime gecti. Max Verstapepn'i o buldu. Formula 1'e pek cok yetenek getirdi. Elbette ona yumuşak bir adam demek mumkun değil, fakat pek cok surucuye şans verdi. Toro Rosso'da yarışma fırsatı verdi. Gelecek yıl Red Bull'da her şeyimi ortaya koyacağıma inanıyor." "Artık cok iyi bir ilişkimiz var. Hicbir zaman menajerim olmadı ve Helmut'la ilişki kuran hep bendim. Tabii ki 17 yaşında olduğunuzda boyle bir kişiyle iletişim kurmak, son derece guclu bir izlenim bırakıyor. Her zaman hedeflerime ulaşmak istedim. İstediğimi elde etmek icin cok cabaladım. O da bunu takdir etti. Bana buyuk baskı yaptı ve bunun devam edeceğini biliyorum. Ama bu normal! Bana oyle geliyor ki, artık bana buyuk saygı duyuyor." "Gelecek yıl en iyi takımlardan birisinde olacağım. Bu tatmin edici, sezonu sabırsızlıkla bekliyorum. Kariyerim icin buyuk bir adım, Red Bull Racing'de olmayı hep istedim. Formula 1'de buyuk hedeflerim var, cocukluğumdan beri hayal ettiğim yer orası. Kariyerim yeni başlıyor ve ilerlemek icin deneyim kazanmam gerekiyor. Gelecek yıl Formula 1'deki ikinci yılım olacak, bu yıldan cok şey oğrendim ve aynı ruhla devam etmeliyim." "Boylesine rekabetci bir aracı surmek zor bir iş. Ama takım, Sebastian Vettel'le dort şampiyonluk aldı. Ben de cok calışacağım ve birlikte hedeflerimize ulaşmaya calışacağız. Kucukluğumden beri hedefim Formula 1 şampiyonu olmak. Bunun icin calışacağım." Max Verstappen'le olan ilişkisinin kendisini korkutup korkutmadığı sorusuna, "Hicbir şeyden korkmuyorum. Takımda olabilecek şeyler, takımın desteğini almak bana bağlı. Tabii Max guclu bir karakter. Red Bull Racing'de uzun zamandır mucadele ediyor. Benden daha deneyimli. Şimdi benim de takımın saygısını kazanmam gerekiyor. Ama ben Daniel ya da Max gibi değilim. Karakterim farklı." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Gasly: Hedefim Red Bull ile Şampiyon Olmak