Carlos Sainz, 2019 Formula 1 sezonunda takıma liderlik edecek olmasının kendisini korkutmadığını, aksine kendisini guclu hissettirdiğini soyluyor. İspanyol surucu, 2015'ten bu yana Formula 1'de yarışıyor ve gelecek yıl McLaren'a geciş yapacak ve burada Formula 1'deki ilk sezonunu gecirecek Lando Norris'in takım arkadaşı olacak. Sainz, Formula 1'de daha fazla deneyime sahip olduğu icin McLaren'ın kendisine guveneceğini biliyor, ancak gelecek yıl ustune binecek ekstra sorumluluğun kendisine zarar vermeyeceğini, aksine kendisini daha guclu hale getireceğini soyledi. Motorsport.com'a konuşan Sainz, yeni gorevinin kendisini korkutup korkutmadığı sorusuna, "Hayır, iyi hissettiriyor. Hatta daha guclu hissettiriyor." "Formula 1'deki beşinci sezonum icin McLaren'a gidiyorum. İki farklı takım adına yarıştım ve dunya şampiyonluğuna ulaştığım Formula Renault'daki şampiyonluğum bugun bile aklımda." "Bu yuzden buyuk bir guven ve buyuk bir bilgi birikimiyle geliyorum. Toro Rosso ve Renault'da olduğu gibi, otomobil dengesinin son derece farklı olduğu iki farklı takımda calıştığınız zaman, araclar ve ayarlar arasındaki denge farklılıkları hakkında daha fazla bilgi sahibi oluyorsunuz." "İşte bu yuzden yeni bir takıma cok fazla bilgi birikimiyle gidiyorum ve onlara liderlik yapmaya hazırım. Umarım doğru yonu bulmalarına yardımcı olabilirim." cevabını verdi. Sainz, bu sezon Renault'ya zorlu bir donemde katıldı ve sıralama turlarındaki dengesizlik problemi yuzunden zor zamanlar gecirdi. Ancak sorunu tamamen cozmuş olmasa da, ayarlarla ilgili yaptığı calışmalar, deneyiminin artmasına yardımcı oldu. "Gercekten cok şey oğrendim. 2018 aracında pek cok ayar denedim ve en iyisini bulmaya calıştım. Bu yıl da aracta ekstra şeyler bulmaya calışırken bazı yarışlarımın olumsuz şekilde etkilendiğini gordum." "Bu yuzden benim icin buyuk bir oğrenme yılıydı cunku sahip olduğum aracı geliştirmeye odaklandım. Ben bu acıdan cok fazla ilerleme kaydettim. Bu benim ve McLaren icin oldukca iyi bir deneyimdi." Gunluk Gazeteler