Mick Schumacher, FIA Odul Toreni oncesi Formula 3 sezonunu değerlendirirken, geleceğe dair de acıklamalarda bulundu. Mick Schumacher sezonun ilk bolumunde istediği performansı ortaya koyamazken, Spa'ya kadar sadece Macaristan ve Zandvoort'ta birer kez ucuncu olabilmişti. Ancak Spa'daki ucuncu yarışı kazandı ve sonrasında Misano'da bir zafer daha aldı. Nurburgring'deki her uc yarışı da kazanan Alman pilot, Red Bull Ring'de iki galibiyet ve bir ikincilik alınca, Hockenheim'a şampiyona lideri olarak. gitti. Almanya'daki son iki yarışı ikinci bitirdi ve boylelikle 365 puanla şampiyon oldu. "Benim icin sezonun donum noktası Spa yarışıydı. İlk kez pole pozisyonunu aldım ve ilk kez yarış kazandım. Sonrasındaki tum pistlerde hızlıydım. Sıralamalarda her şeyi doğru yaptım ve birkac pole daha kazandım." "Muhtemelen ihtiyac duyduğum şeyleri buldum. Her şeyi doğru yapmaya calıştık, her yarış hafta sonunda en iyisi icin zorladık. Nurburgring cok tutarlıydı." "Oradaki uc yarışı da kazandım. Alman taraftarlarının desteği beni motive etti. Harikaydı. Ayrıca Red Bull Ring'de iki kez kazandım, ucuncu yarışı ikinci bitirdim. Bolca puan aldım. Hockenheim'a 20 puanlık bir farkla gittim, sonrasında farkı kontrol etmek daha kolaydı. Kendime guvendim ve başardım." "Şampiyonluğu kazanmak harika bir duyguydu. O yarışta aslında ustumde baskı yoktu, sadece işimi yapmaya calıştım. Bitiş cizgisini gectim ve cok mutluydum. Kendimi rahatlamış hissettim. Sonunda hedefimize ulaştık, artık F3 şampiyonuydum." Mick Schumacher gelecek yıl Formula 2'e Prema adına yarışacak ve yeni takımıyla ilk testini Abu Dhabi'de yaptı. "Testler son derece iyi gitti, farklı noktalar uzerinde calıştık. Uzun suruşler yaptık, kısa suruşler yaptık. Arac ve lastiklere baktık. Hepsi Formula 3'ten farklıydı." "En buyuk fark lastiklerdi cunku nasıl davrandıklarını anlamak cok zor. İstenilen hıza ulaşabilmek icin sıcaklığı doğru aralığa getirmek gerekiyor. Pitten her ayrıldığınızda bunu yakalamanız zor oluyor." "Yeni sezonu sabırsızlıkla bekliyorum. Hayalime doğru bir adım daha attım. Şimdi Formula 1'de işlerin nasıl gittiğine daha yakından bakma fırsatına sahip olacağım. Formula 3'te boyle bir şans yoktu. Sadece yarışları TV'den izleyebiliyorsunuz ve arka planda neler oluyor bilmiyorsunuz. Formula 2'de neler olup bittiğini daha yakından takip edeceğim. Deneyimimi kendi gelişimim icin kullanmayı umuyorum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Schumacher: Formula 1 Hayalime Bir Adım Daha Yaklaştım