Raikkonen'den inciler
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Raikkonen'den inciler
-
17-10-2019, 21:09:58Kimi Raikkonen kariyeri boyunca Formula 1 medyasının ilgisini ceken bir pilot oldu. Davranışları ve verdiği cevaplar onu diğer pilotlardan oldukca farklı kılıyordu. Hayranları onu eğlenceli bulurken, eleştirmenler onun roportajlarda ciddiyetsiz cevaplar vermesinden rahatsızdı. Sinir bozucu veya komik, karar sizin. İşte Raikkonen'in F1 kariyeri suresince medyaya verdiği enteresan demeclerden bir derleme (Bu soru-cevaplar farklı farklı roportajlardan alınmıştır. Hepsi aynı roportajın icinden değildir): -Kimi, sezona nasıl hazırlandın? -Genelde neler yaptığımı ben de dergilerden oğreniyorum. -Kimi, yarış oncesi neler hissediyorsun? -İyi. -300 km suratle gitmek nasıl bir duygu? -Normal bir duygu. -Coğu pilot icin kaskı ozel bir anlam ifade eder. Seninkinin anlamı nedir? -Başımı korur. -Diğerleri gibi kaskınla yaptığın uğurlu hareketler var mı? -Daha iyi gorebilmek icin silerim bazen. -Heyecanlı mısın? -Yoo. -2006 sezonunda neler olacak sence? -Şu anda neler olacağı umrunda değil. Olduğu zaman goreceğiz. -(2008 Monza'daki puansız yarışın ardından) Sonuctan memnun musun? -Sence? (Alttakiler aynı roportajda ardı ardına sorulan iki sorudur.) -Peter Sauber ile aran nasıl? -Benim patronum. -Sauber senin icin bir baba gibi mi? Belki manevi bir baba? -O benim patronum. -Markalar şampiyonası hakkında ne duşunuyorsun? -Markalar şampiyonası benim icin hic bir anlam ifade etmiyor. -Bu sezonki caylaklar Nico Rosberg ve Scott Speed'e bir onerin var mı? -Umarım duzgun yol verirler. -Yarınki yarışta yağmur yağarsa nasıl etkilenirsin? -Yağmurlu veya kuru benim icin farketmez. -Kimi, 5. cepten başlamak nasıl bir şey? -5. cepten başlamak işte. -Ferrari'nin yılbaşı partisi hakkındaki duşuncelerin? -Orada bir suru coluk cocuk olacak. Ben ne yapacağım bilmiyorum. Belki Noel Baba kılığına girerim. (Başbakanın şatosundaki baloda verdiği bir roportajdan iki ayrı demeci) -Sanırım dans kısmını es gececeğim. Jenni (Karısı) isterse başkası ile dans edebilir. -Ah, lutfen gidip Mikko Leppilampi ile roportaj yapın. O konuşmayı sever. (2007 Macaristan GP sonrası) -Nasıl bir yarıştı Kimi? -Sıkıcı. (2002 Fransa GP sonrası) -Yarış hakkında ne duşunuyorsun? -B****n bir yarıştı! -Ron Dennis hakkındaki duşuncelerin? -Oldukca garip birisi. Surekli herşeyi bilmek istiyor. Ona onem vermiyorum. -Senin icin Formula 1'in anlamı nedir? -F1 hakkında sevdiğim tek şey aracı surmek. -F1, basın olmasaydı bir cennet olurdu. -Kimi, bir idolun var mı? -Yok. -Bir uzaylı ile karşılassan ne yapardın? Korkup kacar mıydın? Yoksa konuşmayı mı denerdin? -Boyle bir şey olmasına ihtimal vermediğim icin cevabı duşunmekle kafamı yormayacağım. -Kimi sanırım yukarıda olup bitenlerle pek ilgilenmiyorsun. Az once Pele'nin yaptığı sunumu kacırdın. -Evet ya tuvaletteydim. (Argo bir şekilde soyluyor) -Tamam, bilgilendirme icin sağol! Sanırım yarışta daha hafif bir aracın olacak oyleyse... (Aşağıdaki alıntılar Raikkonen'in diğer pilotlar hakkında sorulan sorulara verdiği cevaplardır) -Jackie'nin (Stewart) dedikleri umrumda değil. Onunla bir alakam yok. -Coulthard ne isterse soylesin. Hic biri beni ilgilendirmiyor. -Trulli'nin dediklerini hic takmıyorum. -Montoya'nın yorumları beni ilgilendirmiyor. TurkiyeF1.com __________________