Heikki Kovalainen, mevcut sozleşmesinin devamında Caterham'da kalmak icin, takımın daha iyi sonuclar lacak seviyeye yukselmesi gerektiğini soyledi. Caterham, bu sezon başında koyduğu orta sıralara yukselme hedefini piste yansıtmakta başarılı olamamıştı. Bu sezonun sonunda takımla olan anlaşması sona erecek olan Fin pilot, geleceği hakkındaki kararı henuz vermediğini acıkladı. Autosprint dergisie verdiği roportajda Kovalainen, kısa zamanda gelişim gormeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Gelecekte ne yapmak istediğinin sorulması uerine Kovalainen, "İyi soru." karşılığını verdi. "Burada kendimi iyi hissediyorum ama bunu sonuclarda da gormem gerekli. Şu an icin o noktada değiliz." "Geleceğin benim icin ne getireceğini bilemem, ancak belki de şu anki takımım beni daha fazla istemiyordur. Elde ettiğim sonucların konuşmasını isterim ki şu ana kadar yaptıklarım bence hic fena değil. Kendimi ifade etmemin en iyi yolu bu." Ekim ayında 31 yaşına girecek olan Kovalainen, hala performans anlamında ust duzeyde olabileceğini belirttiği roportajında, insanların kendisini on sıralarda gormemelerine rağmen hakkında guclu bir pilot olarak bahsetmelerinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. "Kanımda hala yuksek oranda yarışcılık var. Henuz her şeyimi veremedim cunku McLaren'de işler iyi gitmedi. Hala herkese kendim hakkında gostermeye ihtiyac duyduğum bir şeyler var. Hangi pozisyonda olduğum umurumda değil. Onemli olan insanların benim 16. ya da 17.'likten fazlasınıyapabileceğimin farkında olmaları." Kovalainen ayrıca, finansal motivasyonun kendisi icin onemli olmadığının, kendisini ilgilendirenin yalnızca rekabetci bir arabayla pistte yarışmak olduğunun da altını cizdi. "Para gercekten en son ilgilendiğim şey. Onemli olan burada ya da başka bir yerde iyi bir takım bulabilmek. Şimdi bunu yapabileceğimi duşunuyorum." turkiyef1.com __________________