.....Bir akşam misafirlerimiz ile bizim evde ev oturmasındaydık. Misafirimizin buyuk kızı Feyza, babası ile benim forumun islam ve insan bolumune actığımız konuları takip eder yaptığımız calışmaları izlermiş. Ama ne babası nede ben bu durumdan haberdar değildik.
.....Yine forumda acılmış bir konu uzerinde fikir teatisinde bulunurken Feyza kızımız (İlkokul 5. sınıfa gidiyor) babacım bende konu acmak istiyorum, acabilirmiyim deyince şok olduk ve cok sevindik. Konun ne olacak deyince Noel Baba ve Nasireddin Hoca ile ilgili dedi. Bizde hadi hazırla da acalım dedik. O da hazırladı ve sizlerle de bu sevincimizi paylaşmak icin kucuk kızımızın kendince yaptığı gozlemleri noktasına virgulune dokunmadan aktarıyorum. Sevincimizi paylaştığınız icin, okuduğunuz icin Allah CC sizden razı olsun.

***NOEL BABA İLE NASREDDİN HOCA***
HRİSTİYANLAR YILBAŞINDA OZELLİKLE NOEL BABA’YA OZENİRLER. MUSLUMANLAR DA HRİSTİYANLARIN BU OZENMESİNE BİRAZ YAKLAŞIRLAR. YILBAŞINDA MAĞAZALARDA,
EĞLENCELERDE İNSANLAR NOEL BABA KILIĞINA GİRİP COCUKLARI EĞLENDİRMEYE CALIŞIRLAR.
COCUKLARDA NOEL BABAYA OZENMEYE BAŞLARLAR. BİR GUN BİR OĞRETMEN, COCUKLAR NOEL BABA HAKKINDA KONUŞURKEN ;”COCUKLAR NOEL BABA HRİSTİYAN COCUKLARIN MASKOTU, PEKİ SİZ NEDEN NOEL BABA’YA OZENMEK YERİNE NEDEN NASREDDİN HOCA’DAN BAHSETMİYOR SUNUZ?”COCUKLAR OĞRETMENLERİNE;”HAKLISINIZ OĞRETMENİM BİZ HİC BUNU DUŞUNMEMİŞTİK.”
İŞTE BU YUZDEN COCUKLAR BENCE SİZ NOEL BABA’YA OZENMEYİ BIRAKIN. CUNKU BİZİ EĞLENDİRECEK NASREDDİN HOCA VE FIKRALARIDIR.
FEYZA