Kimi Raikkonen, Lotus'un bu yıl şu ana kadar yarış kazanamamasının şanssızlıktan kaynaklandığına inanmanın yanlış olacağını ifade etti. 2007 dunya şampiyonu Fin pilot, Sebastian Vettel'in ceza almasının ardından Almanya'da sezonun dorduncu podyumunu yapmış oldu. Takım arkadaşı Romain Grosjean ise, iki kez podyuma cıktı. Lotus bu sezon bazı yarışlarda kazanmaya cok yaklaşsa da, Raikkonen bu sezon podyumun tepesine cıkamamalarının şanssızlığa bağlanamayacağını soyledi. Raikkonen, "Bunun şansla ilgisi yok. İşler yanlış gittiğinde bu şanssızlık denmez, cunku kendimiz yanlış birşeyler yapmışızdır" diye konuştu. Fin pilot konuşmasına şoyle devam etti; "Birşey arızalandıysa, bu demektir ki bir şekilde, bir yerde o parcada bir hata var. Dolayısıyla o parca ya yeterince guclu değildir, ya da hatalı tasarlanmıştır." "Normal olarak bu bir insan hatasıdır. Aynen aracta benim hata yapmam gibi. Bu şanssızlık değil, benim hatam. Yarış da boyle." Lotus'un, şampiyonanın ilk bolumunde daha buyuk başarılar gosterebileceğine inanmasına karşın, şu ana kadar mutlu olması icin bolca neden olduğunu soyleyen Raikkonen, "Daha iyisini yapabilirdik. Ancak daha kotusu de olabilirdi. Bazı yarışlarda kazanmalıydık veya daha iyisini yapabilirdik demek her zaman kolaydır. Fakat mumkun olan en iyisini yapmaya karar verdiğinizde, bu bazen işler, bazen işlemez. Hatalarınızdan ders cıkarmak zorundasınız" dedi. Raikkonen ayrıca, "Belli şeyleri geliştirmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Hala tum hafta sonu işlerin gidişatından yuzde 100 memnun değiliz. Fakat şunu da ifade etmek isterim ki, benim beklediğim de buydu" diye konuştu. turkiyef1.com __________________